Black Panther face valuri în box office și învinge Deadpool

Black Panther face valuri în box office și învinge Deadpool

Nu putea exista un moment mai bun pentru ca Black Panther să ajungă în cinematografe. Filmul celor de la Marvel este unic din multe puncte de vedere, iar încasările impresionante au demonstrat acest lucru.

Black Panther este primul film din MCU – Marvel Cinematic Universe construit în jurul unei distribuții de culoare. Deși nu s-au ferit niciodată de actorii de culoare, majoritatea super eroilor din universul cinematografic creat de Marvel a fost formată din albi. În ultimii ani, la Hollywood a existat o tensiune pe marginea faptului că actori albi au jucat roluri de negri, asiatici (Ghost in the Shell) sau perși (Gods of Egypt). S-a creat și un termen menit să descrie situația neplăcută – whitewashing.

Black Panther nu rezolvă de unul singur problema de mai sus, dar reprezintă un pas important în direcția corectă, particularitate care s-a văzut și la box office. Doar în SUA, în primul weekend de disponibilitate, filmul regizat de Ryan Coogler a reușit să strângă 235 de milioane de dolari.

Black Panther a avut premiera în 4020 de cinematografe de pe teritoriul Statelor Unite, fiind vorba de o lansare la scară largă. Este important de avut în vedere că americanii au avut un weekend prelungit, ce a continuat până luni. Situația excepțională s-a datorat Zilei Președintelui, o sărbătoare națională în Statele Unite ale Americii. Lăsând la o parte setul de circumstanțe, la ora actuală, Black Panther se poate lăuda cu cel mai profitabil prim weekend din istoria peliculelor Marvel, după Avengers.

Conform estimărilor de la finele lunii ianuarie, Black Panther ar fi trebuit să aibă încasări între 100 și 120 de milioane de dolari în primul weekend. Ca referință, producția peliculei a costat aproximativ 200 de milioane de dolari. Cu 235 de milioane a șters cu buretele toate estimările și a reușit să devanseze recordul obținut de Deadpool de Ziua Președintelui. Premiera filmului interzis minorilor cu Ryan Reynolds în rolul principal a strâns 152 de milioane de dolari în aceeași unitate de timp.

La ora actuală, Black Panther se află pe poziția a cincea în clasamentul celor mai profitabile weekenduri de lansare, după Star Wars: The Force Awakens –  248 milioane dolari, Star Wars: The Last Jedi – 220 milioane dolari, Jurassic World – 208.8 milioane dolari și The Avengers – 207.4 milioane dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: