Tot ce știi despre Bitcoin i se datorează acestui om

Tot ce știi despre Bitcoin i se datorează acestui om

Bitcoin a avut perioada sa de aur anul acesta și, cel mai probabil, și tu ai dat un search pe Google ca să vezi care e treaba cu această criptomonedă. Tot ce știi despre Bitcoin i se datorează unui programator în vârstă, care, paradoxal, nu a încercat niciodată să mineze.

Ladislav Mecir este un programator ceh de 57 de ani care trăiește într-un orășel mic numit Jičín. El este cel care a contribuit cel mai mult la pagina de Wikipedia în care este dezbătut acest subiect.

În ciuda popularității de care criptomoneda se bucură în țara sa, Mecir nu a încercat să mineze niciodată. De fapt, nu a deținut niciodată Bitcoin.

Programatorul ceh a descoperit Wikipedia în anii 2000, atunci când încerca să facă o schimbare în carieră. La acea vreme, el se chinuia să-și întrețină familia, lucrând ca profesor la liceu. Pe lângă această ocupație, el mai avea câteva job-uri part time.

Despre Bitcoin a auzit pentru prima dată în 2012. Atunci, el era surprins că așa ceva poate să existe și se gândea cum totul se va schimba din cauza monedelor virtuale. Astfel, a început să învețe cum funcționează blockchain.

Mecir a descoperit că extinderea și monitorizarea paginii de Wikipedia a Bitcoin este o modalitate bună de a afla mai multe despre un subiect foarte popular în țara sa. Bărbatul lucrează zilnic aproape două ore la editarea articolelor de pe Wikipedia și se ocupă atât de pagina în cehă, cât și de cea în engleză.

Pagina a fost ștearsă de nenumărate ori, iar Mecir spune că vinovate sunt persoanele anti-bitcoin, care cred că toată treaba este o schemă ce abuzează de cei inocenți.

În ciuda acestor evenimente restrânse, interesul pentru Bitcoin rămâne unul ridicat. Pagina Wikipedia în limba engleză face 64.000 de afișări pe zi, iar programatorul ceh a contribuit cu 1.276 de editări.

Citește și:
Sursa: The Outline