Sirin Finney este telefonul cu blockchain gata să păstreze Bitcoin

Sirin Finney este telefonul cu blockchain gata să păstreze Bitcoin

Amatorii de Bitcoin și alte monede criptografice au de acum înainte un smartphone dedicat pentru păstrarea în siguranță a banilor virtuali. Sirin Finney este un gadget unic din foarte multe privințe.

Sunt multe motive să fi dezvoltat în ultimii câțiva ani o fascinație pentru monede virtuale. Valoarea Bitcoin, Ethereum, Monero și nu numai a explodat într-un timp relativ scurt. Din acest motiv, era doar o chestiune de timp până când un producător de smartphone-uri să exploateze entuziasmul pasionaților de tehnologie pentru cryptocurrency, blockchain sau Bitcoin.

Unul dintre primele smartphone-uri construite în jurul tehnologie blockchain este intitulat Sirin Finney și provine de la un startup elvețian. Sirin Labs a mai lansat în trecut câteva mobile ce puneau accent pe securitatea sporită a datelor utilizatorilor, dar nu s-au reflectat neapărat într-un succes de piață semnificativ. Finney s-ar putea să fie excepția de la regulă, pentru că nu este doar deștept și frumos, ci vine dotat cu o configurație hardware de top.

Creierul întregii afaceri este un Snapdragon 845, același SoC pe care îl găsești în Galaxy S8, Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S sau în telefonul de gaming Black Shark. Procesorul este asistat de 6GB RAM și o memorie internă egală cu 128GB. Toate se ascund în spatele unui panou de 6 inci cu un raport de aspect de 18:9. Camera principală este de 12 megapixeli, iar pentru selfie-uri te vei rezuma la utilizarea unui senzor de 8 megapixeli.

Telefonul este preinstalat cu cea mai recentă versiune de Android 8.1, mascată de firmware-ul proprietar Sirin OS pentru securitate sporită. Acumulatorul are 3000 mAh. Dacă ai dezvoltat o curiozitate pentru tehnologia din spatele senzorilor de amprentă ascunși în ecran, merită să ai în vedere că acel mecanism este inclus și în Sirin Finney. Ca bonus, undeva în aparat, se ascunde un portofel pentru criptomonede în format ”cold storage”(stocare rece), complet izolat de restul sistemului de operare, imun la malware și diverse tentative de hacking.

Prețul de achiziție pentru noul telefon este de 999 de dolari. Ca o notă de subsol, telefoanele Sirin nu sunt produse în Elveția. Sirin Labs a încheiat un parteneriat în acest scop cu Foxconn, același gigant responsabil de asamblarea iPhone-urilor de la Apple.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI