18 ian. 2018 | 10:37

Bitcoin trece prin cea mai grea perioadă din istoria sa

ACTUALITATE
Bitcoin trece prin cea mai grea perioadă din istoria sa

În urmă cu aproximativ o lună, valoarea unui singur Bitcoin era foarte aproape de 20.000 de dolari. Din cauza mai multor factori, a scăzut sub 10.000.

Dacă mai avea cineva vreun dubiu în privința investițiilor în Bitcoin, evoluția valorii de achiziție din ultimele zile ar trebui să confirme similaritățile criptomonedei cu o loterie. Nimeni nu știe cum va evolua valoarea în următoarele zile, iar perspectivele sunt destul de sumbre. Mai grav decât atât este faptul că majoritatea monedelor virtuale au de suferit în funcție de modul în care crește sau scade un Bitcoin. 

Conform celor de la Coinbase, Bitcoin-ul a scăzut sub 9500 de dolari în ultimele zile. Este pentru prima oară când scade sub 10.000 de dolari din luna noiembrie a anului trecut. Apogeul tranzacționărilor s-a înregistrat pe 19 decembrie, când o singură monedă a ajuns să coste aproximativ 19.000 de dolari.

De acum o săptămână, Bitcoin-ul împreună cu alte criptomonede populare s-a aflat în cădere liberă. Întregul proces a fost declanșat de zvonurile din Coreea de Sud, conform cărora autoritățile din teritoriu vor să interzică prin lege tranzacționarea tuturor criptomonedelor. Nu contează dacă fascinația ta a fost pentru Ethereum, LiteCoin, Ripple, DogeCoin sau orice altceva. Toate s-au devalorizat semnificativ.

Mai mulți analiști și experți în economie au afirmat că trendul descrescător ar trebui să se oprească. Există în mod evident o corelare a valorii Bitcoin cu percepția din piață asupra criptomonedelor, dar situația ar trebui să se liniștească. Foarte mulți proprietari de Bitcoin și-au vândut economiile de frică, iar acesta este de asemenea un trend natural.

Problema majoră este că foarte mulți suferă în mod autentic din cauza fluctuațiilor Bitcoin. Afecțiuni psihologice mai mult sau mai puțin grave pot fi provocate de situația actuală din piața criptomonedelor. Oameni obișnuiți, care oricum nu au înțeles foarte bine mecanismele din spatele acestor bani virtuali, ajung să fie plimbați printr-o serie de stări psihice într-un timp foarte scurt. Cei de la MarketWatch au publicat primul studiu argumentat pe marginea acestui subiect.

evoluție bitcoin

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele