Biserica la care faci donații direct de pe telefon

Biserica la care faci donații direct de pe telefon
Bianca Prangate
Bianca Prangate
19:30 23.03.2018

Bisericile au început să se adapteze vremurilor și tehnologiei, motiv pentru care Biserica Anglicană a început să accepte donații prin telefon.

Plățile se pot face prin Apple Pay, Android Pay și SMS. Metoda vine după ce Biserica a testat-o în 40 de biserici pe parcursul verii lui 2017. Acum, urmează să fie aplicată în toate cele 16.000 de biserici din Anglia până la finalul lui 2018.

Plățile nu vor cuprinde exclusiv donațiile, ci și taxele de nunți, botezuri, concerte și înmormântări. Ele vor fi efectuate cu ajutorul unui cititor de card SumUp. Plățile contactless încă sunt în perioada de testare.

Însă una din problemele principale ale donațiilot prin Apple Pay sau Android Pay este că durează mai mult decât metoda old-school de colectare a banilor într-un săculeț. Biserica Anglicană vrea să găsească o metodă de a face colectarea digitală de bani mai viabilă, mai ales în cazul donațiilor singulare.

Cu toate astea, o preoteasă a fost încântată de noua metodă – Margaret Cave de la Christchurch din East Greenwich a spus că aceste plăți prin telefon sunt grozave. „Ne face să ne simțim că suntem parte din secolul 21 și că putem face plăți într-o manieră sigură”, a spus Cave.

Dacă și alți preoți îi împărtășesc viziunea, din ce în ce mai mulți enoriași se vor putea bucura de opțiunile de plată fără contact în viitor.

Biserica Anglicană nu este singura în pas cu tehnologia. În 2017, Arhiepiscopia Târgoviște a branduit un stick USB și și-a făcut aplicație pentru Android. Utilizatorii aplicației se pot bucura de un conținut multimedia bogat ce include grafice, știri, rugăciuni, cântări religioase, calendarul ortodox, dar și informații despre activitățile bisericești din zonă.

Cât despre stick, Marian Puiescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Târgovişte, a spus mai multe: „Stick-ul este lansat de Arhiepiscopia Târgovişte. Este o formă modernă de a promova imaginea Sfântului Nifon, sărbătoarea noastră. E normal ca biserica să utilizeze toate mijloacele de comunicare socială modernă pentru a promova valorile Evangheliei. Acest lucru s-a întâmplat şi în trecut, când a apărut tiparul, pe care Biserica l-a utilizat în misiunea ei. Stick-ul a fost special făcut pentru sărbătoarea Sf. Nifon”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: End Gadget
Etichete: