Bibliotecarul care a fraudat instituția ca să cheltuie banii pe un joc de mobil

Bibliotecarul care a fraudat instituția ca să cheltuie banii pe un joc de mobil

Microtranzacțiile din jocuri au devenit extrem de populare, iar pe unii reușesc să îi atragă mult prea tare în mreje, doar ca să-i ducă la sapă de lemn.

Cu siguranță, am cumpărat câteva lucruri în jocuri folosind microtranzacțiile, că doar de-aia sunt acolo. Probabil și tu ai cheltuit câțiva lei pe ele, pentru că ai vrut să te distrezi dar ți-ai amintit că ești un om responsabil și nu-ți poți cheltui tot salariul pe obiecte într-un univers virtual și nesemnificativ.

La unii nu prea țin ideile de genul ăsta, așa că vor investi cam tot ce au în microtranzacții. În cel mai rău caz, vor investi bani pe care nu îi au. Cam asta a făcut Adam Winger, fostul director al bibliotecii North Logan City, din Utah. Acesta a fraudat biblioteca unde lucra și a deturnat nu mai puțin de 89.000 de dolari din banii publici.

Winger nu și-a luat nici mașină, nici iaht și nici insulă la Dunăre. În schimb, a cheltuit banii furați în jocul Game of War. Procurorii au descoperit că acesta a cumpărat sute de carduri cadou de pe Amazon, iTunes și Google Play. majoritatea acestor carduri au fost folosite pentru a cumpăra diverse obiecte în Game of War.

În timpul investigației, a fost scos la iveală faptul că Winger a folosit atât carduri de credit personale, cât și ale bibliotecii. În plus, acesta a falsificat facturi pentru a-și ascunde urmele.

Adam Winger a pledat vinovat pentru furt și fals; a fost condamnat la 30 de zile de închisoare, 100 de ore de serviciu în folosul comunității, dar și la plata a o bună parte din banii furați. Acesta are de plătit 78.000 de dolari, iar pentru asta și-a vândut casa și și-a golit conturile de economii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI