Inteligența artificială care te va ”dovedi” la Battlefield 1

Battlefield 1 e cel mai nou joc din serie, iar dacă până acum luai bătaie de la alții mai buni, acum s-ar putea să ți se întâmple asta și cu inteligența artificială.

Divizia Search for Extraordinary Experiences, SEED, a celor de la Electronic Arts, a reușit să creeze o inteligență artificială care învață singură, astfel că a reușit să înțeleagă cum să joace Battlefield 1 în multiplayer.

Magnus Nordin, de la SEED, a detaliat modul în care echipa sa a pus proiectul în acțiune. Aceștia s-au inspirat de la Google și eforturile depuse pentru vechile jocuri Atari și s-au gândit cât de mult efort ar fi necesar pentru a avea un agent care se învață singur, capabil să joace un FPS modern și complex, cum ar fi Battlefield 1.

Cei de la SEED s-au pus pe treabă și au creat un agent care, deși este încă inferior jucătorilor umani, se pricepe foarte bine la elementele de bază ale jocului. Inteligența artificială e capabilă să-și schimbe comportamentul dacă nu mai are muniție sau are puțină sănătate. Momentan, încă nu cunoaște toate detaliile hărților, așa cum le-ai memora tu, dar echipa din spatele proiectului lucrează la asta.

Cei de la EA au remarcat că jucătorii umani încă reușesc că învingă agentul, dar diferența de joc nu e foarte mare.

În videoclipul de mai sus poți vedea și limitările agentului la capitolul gândire în perspectivă. Dacă nu au nimic de făcut, agenții vor ajunge să se învârtă în cerc. Într-adevăr, e amuzant momentan, dar având în vedere că aceștia învață singuri, devin din ce în ce mai buni cu fiecare joc. La un moment dat, aceștia vor deveni atât de buni încât va fi dificil să deosebești între un jucător uman și un AI.

Potențialul unor asemenea agenți este destul de ridicat. Aceștia pot fi un înlocuitor mult mai bun pentru boți, dar pot fi folosiți și în timpul testării jocului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: kotaku.com