Bateriile din viitoarele telefoane ar putea fi mai mari cu 400%

Bateriile din viitoarele telefoane ar putea fi mai mari cu 400%

iOS sau Android, una sau două camere, senzor de amprentă pe spate sau în față. Sunt destul de multe lucruri la smartphone-uri cu care nu suntem cu toții de acord. Totuși, un lucru pe care l-am dori cu toții ar fi o baterie mai mare și mai eficientă.

În fiecare an căutăm ca noile modele de vârf de la producători să aibă baterii cu o capacitate mai mare și care să fie mai eficiente. Ca să fim cinstiți, bateriile au devenit de-a lungul anilor din ce în ce mai încăpătoare, dar nu atât de mult pe cât ne-am dori.

Asta s-ar putea schimba curând deoarece o echipă de oameni de știință norvegieni au găsit o metodă care ar putea capacitatea bateriilor actuale de patru ori.

Secretul? Siliciul. Este cunoscut faptul că acest element chimic este util în crearea bateriilor. Problema cu siliciul este că tinde să se extindă cu până la 400%. Această umflare a baterialului face ca bateria să se degradeze mult mai repede decât celulele pe bază de grafit.

Norvegienii au găsit o metodă de îmbinare a grafitului cu siliciul pentru a face bateriile să aibă o capacitate mai mare fără să se degradeze ața de repede. Asta ar putea duce la telefoane cu baterii cu o mai mare autonomie, dar aceste baterii ar putea fi folosite și la mașini electrice, laptop-uri și așa mai departe.

O companie numită Kjeller Innovation lucrează deja la comercializarea tehnologiei și se află în discuții cu mai mulți parteneri pentru a începe testarea bateriilor hibrid.

Kjeller Innovation nu este singura companie care încearcă să optimizeze bateriile litiu-ion. Însă aceasta este prima implementare de succes al celulelor de siliciu în baterii.

În cursă se află mai mulți jucători, iar cel care va trece primul linia de finish sigur va avea de câștigat miliarde de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: