Baschetbaliști americani, înjunghiați de un interlop. Ce s-a întâmplat în Brăila

Baschetbaliști americani, înjunghiați de un interlop. Ce s-a întâmplat în Brăila
Sursa foto: news.ro (stânga Joseph McClain, dreapta Darrel Bowie)

Doi baschetbaliști americani care joacă la clubul Cuza Sport din Brăila au fost bătuți și înjunghiați în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un club din centrul orașului.

Cei doi baschetbaliști, Darrel Bowie – în vârstă de 24 de ani și Joseph McClain – în vârsă de 25 de ani, au fost loviți cu pumni și sticle înainte să fie înjunghiați. Mai mulți oameni au fost martori la scandal, printre care și mai mulți colegi de echipă ai celor doi. Bowie și McCain au fost duși la spital și operați. Bowie s-a ales cu un plămân perforat.”

Atât Bowie, cât și McCain, au cerut să fie transferați la un spital din America, dar dorința lor nu a fost încă îndeplinită. „Pacientul de 24 de ani, care are plămânul perforat, se află în elicopter în drum spre Bucureşti”, explicat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Alina Neacşu. „Cel de-al doilea pacient, în vârstă de 25 de ani, se află în terapie, cu stare generală echilibrată hemodinamic şi respirator, se reface după intervenţia chirurgicală de astă noapte”.

Procurorii audiază acum martorii la eveniment și se uită pe imaginile camerelor de supraveghere. Printre cei suspectați de poliție se numără Dasaev, un interlop cunoscut în Brăila, care ar fi fost identificat de cei prezenți la scandal. Bowie și McCain ar fi fost pe holul toaletei când un bărbat necunoscut de ei i-a atacat. Bodyguard-ul nu ar fi reacționat.

Managerul clubului Cuza Sport de care aparțin cei doi sportivi, Mircea Totolici, a vorbit despre incident cu cei de la obiectivbr.ro:

„Sâmbăta trecută am avut un antrenament și urma să revenim la pregătire luni seara. Bowie și McClain erau în timpul lor liber și sămbătă au decis să meargă alături de alți colegi ai lor în club. Pe la 12.10 am fost sunat și mi s-a spus că americanii au fost înjunghiați. În acel moment, am simțit că-mi fuge pământul de sub picioare. Am plecat imediat la spital și am discutat cu toți cei care au fost în club, toți au avut același răspuns, că au fost atacați prin surprindere fără niciun motiv din partea lor. Cei doi americani au fost înjunghați din senin […]. Se pare că deja se cunoaște numele atacatorului, dar Poliția ne-a recomandat să nu vorbim despre acest subiect deocamdată, pe perioada cercetărilor. Se pare că este vorba despre un personaj cunoscut în lumea interlopă. Problema este că cei doi sportivi sunt afectați psihic de acest incident și este posibil să considere că integritatea lor corporală este în pericol și să plece din Brăila. Dar nu numai cei doi își pun această problemă, toți cei cinci americani ar putea pleca de la noi. De aceea fac un apel la oficialitățile locale, pe care le rog să ia măsuri urgente pentru a stopa valul de violențe din ultima vreme. Dacă nu vom avea 100% sprijinul conducătorilor acestui oraș, vor pleca toți jucătorii care nu sunt brăileni de la Cuza Sport”.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a explicat pentru News.ro că atacul ar fi fost produs de o „persoană care a fost certată cu legea foarte mult timp și care s-a întors recent din străinătate„. El plănuiește să discute cu conducerea clubului de baschet, dar și cu jucătorii speriați.

Citește și: