„Netflix” pentru diaspora e ce trebuie pentru românii plecați în străinătate

haiAcasă.TV este noua pagină online, care vine și sub formă de aplicație mobilă, pentru românii din diaspora cu dorul de casă.

După cum sugerează și numele, site-ul și aplicația haiAcasă.TV au rolul de a trezi nostalgia și dorul de țară al românilor plecați în străinătate. Iar dacă nu au cum să se întoarcă, măcar să ajungă țara la ei, prin intermediul unor canale TV, radio, filme și muzică românești.

haiAcasă.TV pare un fel de Netflix sau HBO, la care trebuie să te abonezi contracost pentru a avea acces la conținutul multimedia, dar ai prima luna gratuită odată ce-ți faci cont online.

Prețul abonamentului este de 7,99 euro pe lună, similar cu cel de bază de pe Netflix.

“haiAcasă TV se adresează românilor care trăiesc în străinătate, celor care muncesc peste hotare, dar și celor care călătoresc mult. Din ultimele studii asupra populației europene, am aflat că 20% dintre românii cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani locuiau în altă țară din Uniunea Europeană în 2017. Ponderea românilor care trăiesc într-un alt stat UE a crescut semnificativ în ultimii zece ani, de la 7,4% la 19,7% în 2017”, spun reprezentanții platformei, potrivit Paginii de Media.

Ce găsești pe haiAcasă.TV

  • Posturi radio, pe care le poți asculta pe site și fără sa te abonezi. Lista e cât de cât variată: Radio România Actualități, Rock FM, Magic FM, Kiss FM, Radio Zu, Romantic FM, chiar și Trinitas.
  • Posturi TV: disponibile prin live stream doar dacă te abonezi: Pro TV Internațional, Antena Internațional, Realitatea TV, România TV, Nașul TV, Național TV etc.
  • Reviste românești, disponibile și în format PDF. Lista cuprinde și reviste mari, precum Naional Geographic sau chiar Men’s Health.
  • Filme românești: lista este cât se poate de săracă și nu cuprinde toate filmele celebre românești din perioada comunistă. De exemplu, la subcategoria Comedie nici măcar nu este inclus filmul Nea’ Mărin miliardar.
  • Muzică românească: inclusiv muzică populară mai veche și artiști renumiți ca Ion Dolănescu.
Citește și: