Cine e bărbatul care a furat o armă de la jandarmi la protest

Cine e bărbatul care a furat o armă de la jandarmi la protest
Sursa foto: Screenshot via Recorder/YouTube

După protestele din 10 august a circulat pe internet o imagine cu persoana responsabilă de agresarea jandarmeriței și furtul pistolului din dotare. Individul a fost prins.

Printr-un comunicat al Poliției Capitalei, s-a anunțat identificarea persoanei responsabile de prinderea bărbatului care a furat un pistol de la jandarmi, în timpul protestul de vineri seară. Sustragerea unui pistol încărcat de la autorități este un gest pedepsit aspru de legislația în vigoare din România. Din păcate, arma efectivă se pare că nu a fost recuperată.

Acest anunț vine la câteva zile după ce a circulat pe internet o imagine cu individul cu pricina, în speranța obținerii de informații de la populație. Metoda de crowdsourcing se pare că a dat rezultate, iar bărbatul bucureștean în vârstă de 32 de ani a fost dus la audieri la scurt timp după emiterea unei ordonanțe de reținere de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Conform primelor indicii, tânărul se pare că a acționat singur când vine vorba de sustragerea armei de la jandarmerița agresată vineri seară, pe timpul protestelor din Piața Victoriei. Bărbatul a fost prins pornind de la informații transmise de un cetățean polițiștilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov.

Aceste informații de actualitatea provin de la Poliția Capitalei și au fost făcute publice în dimineața de marți, cu mențiunea că numele suspectului nu a fost dat publicității. Cel mai probabil, acel detali va deveni public după stabilirea gradului de vinovăție, pentru a nu fi judecat de tribunalul opiniei publice.

În urma acțiunii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, bărbatul de 32 de ani este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în forma sustragerii unei arme, pe lângă tulburarea ordinii și liniștii publice.

Întregul proces de identificare și capturare a tânărului bucureștean a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor Bucureşti, Institutul National de Criminalistică şi Serviciului Independent Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: