Avengers Infinity War a devenit cel mai profitabil film cu super eroi

Avengers Infinity War a devenit cel mai profitabil film cu super eroi

Foarte mulți au fost de părere că Avengers Infinity War va depăși numeroase recorduri de profitabilitate. Speculațiile au fost confirmate, iar noua creație Marvel tocmai a devenit cel mai profitabil film cu super eroi.

Dacă ai dezvoltat o fascinație teribilă pentru filmele din Universul Cinematografic Marvel, este foarte probabil să fi făcut o vizită la cinematograf pentru Avengers Infinity War. Se lucrează de 10 ani la intriga complexă din noul film. În aproape fiecare peliculă cu un erou Marvel au existat referințe către Infinity Stones, artefactele ce au făcut posibilă existența și puterea lui Thanos.

În orice caz, Avengers Infinity War este un succes enorm de piață și a reușit să-și păstrez primul loc la box office timp de mai multe săptămâni după premieră. De curând, anunțam că a depășit pragul de un miliard de dolari în încasări. La această oră, a reușit să strângă 1,606 miliarde de dolari din vânzările de bilete la cinema. Această performanță îl plasează pe locul cinci în topul celor mai profitabile filme din toate timpurile.

Fostul record deținut de un film cu super eroi a fost de 1,518 miliarde de dolari. Aceea a fost performanța obținută de primul Avengers în 2012. În altă ordine de idei, Avengers Infinity War mai are câteva recorduri. Lista include cel mai profitabil weekend al premierei în SUA (257 milioane dolari) și global (640 milioane de dolari.), plus cel mai scurt timp necesar pentru obținerea a 150 de milioane, 200 de milioane, respectiv 250 milioane de dolari la boxoffice.

Cu cele 1,606 miliarde de dolari, Avengers Infinity War este în spatele Avatar (2,788 miliarde dolari), Titanic (2,187 miliarde dolari), Star Wars The Force Awakens (2,068 miliarde dolari) și Jurassic World (1,671 miliarde dolari).

Având în vedere ritmul de creștere al încasărilor pentru povestea lui Thanos, nu ar trebui să dureze mai multe de o săptămână sau două până când va depăși Jurassic World și va ocupa poziția a patra în clasament. Va fi interesant de văzut dacă Avengers 4 va fi la fel de relevant în piață în 2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: