Autobuzele Clujului la care București poate doar să viseze

Autobuzele Clujului la care București poate doar să viseze

Emil Boc vrea îi facă invidioși pe cei de la RATB București. Compania de Transport Public Cluj are 15 autobuze Mercedes noi, care au fost introduse pe 12 aprilie.

Vehiculele colorate în mov și gri costă individual 300.000 de euro și au cu șase metri mai mult decât autobuzele obișnuite. În total, compania va plăti 21 de milioane de lei pe modelele Mercedes Conecto G Euro 6.

autobuz Cluj

Primarul Emil Boc a anunțat pe Facebook că noile autobuze au dotări de ultimă generație, precum aer condiționat, camere video, wi-fi, platformă joasă și alte facilități pentru persoane cu dizabilități – sistem audio care anunță linia și direcția pentru nevăzători și landouri pentru copii.

Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj, spune că pun accent pe transportul public nepoluant. Autobuzele sunt dotate cu motoare Euro 6, care au cel mai mic grad de poluare. În plus, Emil Boc a declarat că în luna mai vor circula și primele 11 autobuze electrice. Acestea vor face parte dintr-un lot de 40 de astfel de vehicule. Astfel, Clujul va fi primul oraș din România dotat cu autobuze electrice.

autobuz Cluj

Vehiculele electrice au fost comandate din 2017 și vor fi livrate de Solaris, compania care a câștigat o licitație organizată de Primăria din Cluj. Un astfel de autobuz va costa 600.000 de euro. De asemenea, primăria mai are două licitații deschise: una pentru 22 de tramvaie în valoare de 227 milioane de lei și alta pentru 50 de troleibuze articulate, care vor costa aproximativ 116 milioane de lei.

Nici Bucureștiul nu se lasă mai prejos. Recent, Bucureștiul a organizat o licitație pentru 400 de autobuze. Aceasta a fost câștigată de Otokar Europe, iar în urma acesteia RATB urmează să primească trei tipuri de autobuze. Autobuzele vor costa aproximativ 250.000 euro.

Sursa: Facebook Emil Boc