ASUS ZenFone 4 trece la Android Oreo înaintea altor telefoane premium

ASUS ZenFone 4 trece la Android Oreo înaintea altor telefoane premium

ASUS ZenFone 4 este cel mai nou smartphone care primește actualizarea către Android 8 Oreo, devansând alți producători.

Rata de adopție a Android Oreo este încă relativ scăzută, având în vedere că destul de puține telefoane au primit actualizarea către varianta sistemului de operare și chiar mai puține s-au lansat cu versiunea 8 direct din fabrică.

La începutul lui decembrie, ASUS anunța că are de gând să aducă Oreo pe cel mai nou smartphone mid-range, ZenFone 4, până la finele lunii. Vineri, compania a dovedit că se ține de promisiune, astfel că a anunțat că a oferit un update software pentru telefonul ZE554KL.

Noua versiune de Android Oreo este personalizată cu ZenUI 4.0, cea mai recentă versiune a interfeței ASUS. După upgrade, utilizatorii de ZenFone 4 se vor putea bucura de toate funcțiile noi pe care le aduce versiunea 8 de Android, cum ar fi modul picture-in-picture, un manager de parole, mod Doze îmbunătățit și timpi de pornire mai scurți, printre altele.

Update-ul a început să fie deja oferit în mod OTA (over-the-air), așa că dacă ai un ASUS ZenFone 4, ar trebui să primești curând o notificare pentru a trece la noua versiune. Dacă nu ai primit update-ul, poți face o verificare manuală mergând la Settings – About – System Update.

ASUS ZenFone 4 este un smartphone mid-range, construit în jurul unui ecran IPS Full HD, cu diagonala de 5,5 inci. Procesorul folosit este un Snapdragon 630, în timp ce telefonul vine și cu 4 GB de memorie RAM, dar și cu 64 GB de stocare. Bateria are o capacitate de 3.300 mAh. Telefonul s-a lansat în septembrie pe piețele europene, fiind însoțit și de alte câteva modele derivate.

Citește și: