Cel mai mic și mai subțire ASUS ZenBook e bun și de gaming

Cel mai mic și mai subțire ASUS ZenBook e bun și de gaming

ASUS ZenBook este unul dintre cele mai populare modele de notebook-uri din portofoliul taiwanezilor, iar odată cu modelul din acest an, compania depășește noi praguri de performanță.

Din totdeauna, am asociat notebook-urile mici, subțiri și ultraportabile cu un compromis de performanță. Acestea se pretau pentru o varietate de aplicații de birou, veneau la pachet cu o autonomie peste medie, dar aproape niciodată nu reușeau să incorporeze o placă video dedicată. Motivul avea legătură, în primul rând, cu faptul că posibilii clienți ai unui astfel de sistem nu sunt amatori de gaming. Pe de altă parte însă, un GPU dedicat este util la această oră și pentru redarea de filme, efectuarea de randări mai rapide în Photoshop sau Premiere și nu numai.

Ca urmare, ASUS ZenBook 13 UX331 este primul ultraportabil al seriei ZenBook ce integrează o placă video dedicată. Acesta are 13,97 milimetri în cel mai gros punct al său, iar greutatea totală este de 1,12 kilograme. În continuare, este construit în jurul unui panou de 13,3 inci, dar de această dată ne referim la un touchscreen cu o rezoluție nativă Full HD.

Cireașa de pe tort în cazul noului ASUS ZenBook constă într-un GPU dedicat NVIDIA GeForce MX150 cu 2GB GDDR5. Aceasta este departe de a fi cea mai sprintenă placă video pentru mobile din portofoliul NVIDIA, dar va reuși cu siguranță să genereze scoruri mai mari în teste comparativ cu portabilele concurenței.

Dacă ar fi să credem afirmațiile de marketing ale companiei, acesta este cel mai subțire notebook din lume cu o placă video dedicată. În rest, sistemul include două porturi USB 3.0, un cititor pentru carduri microSD, o ieșire de căști, o intrare audio și conectivitate wireless IEEE 802.1ac dual band. Acumulatorul de 50Wh tip lithium-polymer de la interior promite o autonomie de 14 ore. În doar 49 de minute se încarcă până la 60%.

Prețul de start pentru micuțul din imaginea de mai sus este de 1000 de dolari și crește în funcție de cantitatea de memorie RAM și de capacitatea SSD-ului.

Citește și: