ASUS ZenBook 13 este mai frumos și mai capabil ca niciodată

ASUS ZenBook 13 este mai frumos și mai capabil ca niciodată

ASUS are un portofoliu de sisteme portabile foarte diversificat, dar vârful de gamă ZenBook 13 se numără printre cele care au beneficiat de un upgrade major la CES 2018.

Familia de sisteme ASUS ZenBook 13 a reprezentat din totdeauna apogeul designului industrial și al performanței hardware din partea producătorului taiwanez. Primele modele au fost percepute ca o alternativă pentru ultra compactul MacBook Air. De curând însă, fac o treabă mai mult decât decentă la înlocuirea unui MacBook Pro.

Cea mai recentă variantă de ASUS ZenBook 13 a fost dezvăluită în urmă cu câteva zile la CES 2018. Aceasta se ascunde în spatele numelui de cod UX331UAL și, cu toate că îți aduce aminte de fostele modele, reușește să fie un pic mai sprinten și mai arătos.

Preinstalat cu Windows 10, micuțul care a făcut valuri la Consumer Electronics Show se ascunde în spatele unei carcase metalice. Autonomia specificată este de 15 ore, un detaliu care ar trebui să te țină foarte relaxat, dacă ți-ai propus să lucrezi din deplasare. Momentan însă, promisiunile de baterie nu au fost testate de o autoritate independentă, deci merită percepute cu un anumit grad de reticență.

În privința configurației hardware, după cum era de așteptat, ceea ce găsești în interior variază în funcție de suma pe care ți-ai propus să o investești. Cel mai nou ZenBook 13 poate fi achiziționat cu până la un Intel Core i7 de generația a opta cu 16GB RAM și un SSD de 1TB pe PCIe.

Coloana sonoră oferită de Harman Kardon ar trebui să se reflecte într-o experiență audio peste medie. Întregul pachet reușește să se încadreze într-o carcasă cu o greutate maximă de 984 de grame. Nu lipsesc din ecuație particularități avansate de securitate ce îl fac utilizabil în tandem cu Windows Hello și Modern Standby. Prețul de achiziție pentru ZenBook 13 nu este cunoscut momentan, dar ar trebui să ajungă în magazine în prima jumătate a acestui an.

Citește și: