12 iun. 2018 | 08:04

ASUS ROG Phone ar putea fi cel mai rapid smartphone de pe piață

ACTUALITATE
ASUS ROG Phone ar putea fi cel mai rapid smartphone de pe piață

ASUS ROG Phone a fost dezvăluit cu surle și trâmbițe ca fiind cel mai rapid smartphone de gaming. Partea interesantă este că primele benchmark-uri o confirmă.

În teorie, majoritatea smartphone-urilor de top actuale ar trebui să vină la pachet cu aceeași performanță. În contextul în care utilzează același procesor Snapdragon 845, nu te aștepți să vezi vreo diferență. Se pare însă că SoC-urile utilizate de ASUS în al său ASUS ROG Phone sunt totuși un pic mai speciale.

Din câte se vede în primele teste apărute online, ASUS ROG Phone are un cea mai sprintenă configurație de pe piață. Este mai rapid decât OnePlus 6 sau HTC U12+ și cum mult mai bun decât Samsung Galaxy S9 Plus sau Xperia XZ2.

Conform celor de la GSMArena, discrepanța de viteză este dată de faptul că incorporează procesoare tactate la 2,96GHz. Acea valoare este cu aproximaitv 200 MHz mai mare decât a procesorului folosit în alte terminale. Saltul în viteză în tact s-a reflectat într-o soluție mai specială de răcire care pare să dea rezultate. Un heatpipe de cupru se întinde peste partea de procesare doar pentru a fi conectat la un ”3D Vapor Chamber” unde se desfășoară răcirea efectivă.

ASUS ROG Phone a obținut în benchmark-ul GeekBench 9534 de puncte, în contextul în care un Samsung Galaxy S9 Plus cu acealași Snapdragon 845 s-a rezumat la 8349 puncte. În contextul în care telefonul se va lansa abia în trimestrul viitor, prin optimizări și îmbunătățiri pe partea de răcire, nu este exclus ca diferențele de performanță să fie și mai mari după ce telefonul va ajunge în magazine.

Există însă un detaliu destul de important pe care nu-l cunoaștem și care ar fi putut influența benchmark-ul. ASUS ROG Phone vine la pachet cu X Mode, o tehnologie care dezactivează cele patru nuclee mai lente din procesor și supra-tactează viteza de bază de nucleelor rapide. Momentan, nu știm dacă X Mode se activează și în benchmark-uri sau doar în jocuri. Detaliile sunt însă mai puțin relevante, având în vedere că acesta s-ar putea lăuda cu titlul de cel mai rapid smartphone.

Asus ROG phone

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele