18 aug. 2018 | 08:30

ASUS a lansat cel mai subțire laptop de gaming: Zephyrus S

ACTUALITATE
ASUS a lansat cel mai subțire laptop de gaming: Zephyrus S

Notebook-urile de gaming au devenit din ce în ce mai subțiri în ultimii ani, dar noul Zephyrus S de la ASUS este promovat ca fiind cel mai subțire dintre toate.

Dacă ai o afinitate pentru gaming și nu te încântă să te joci pe console, ASUS tocmai și-a actualizat linia de computere portabile dedicate plăcutei activități. În principiu, a fost vorba de mai multe modele dezvăluite, dar cel mai interesant dintre ele poartă numele ASUS Zephyrus S și, dacă ar fi să crezi materialele de marketing care îl însoțesc, este cel mai subțire laptop de gaming al momentului.

Au trecut anii în care notebook-urile de gaming erau mai mult cărabile decât portabile. ASUS Zephyrus S are tot ce-ți trebuie pentru o sesiune intensă de Fortnite, PUBG sau Overwatch în tren sau în avion, fără să-ți rupă spatele. Nu-ți mai trebuie decât o conexiune stabilă la internet pentru a-ți domina adversarii.

Gadgetul din imaginea de mai sus se încadrează între 14,95 și 15,75 milimetri, în cel mai grost punct. Aceste valori sunt perfecte dacă vrei să strecori laptopul în ghiozdan printre cărți sau dacă îți dorești să intre într-un troller fără mai scoți nimic de acolo.

Motivul principal pentru care ASUS a reușit să lanseze un portabil de gaming atât de compact are legătură cu un sistem inovativ de răcire creat in-house. Acesta este intitulat Active Aerodynamic System și se reflectă într-o combinație de radiatoare și ventilatoare cu 83 de lamele.

În privința configurației efective, aceasta funcționează foarte mult în funcție de buget. Dacă banii nu sunt o problemă, poți ajunge să-l configurezi cu un Intel Core i7-8750H, până la 24GB RAM și un chipset grafic NVIDIA GeForce GTX 1060 sau 1070. La capitolul stocare, poți opta pentru un SSD de 1TB. Panoul folosit este un Full HD de 15,6 inci.

Prețul de achiziție pentru un ASUS Zephyrus S începe de la 2099 de dolari pentru GX531GM cu un GTX 1060 și sare până la 2199 de dolari în care versiunii GTX531GS cu GTX 1070

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele