Cum arată înghețata pe care o mănâncă astronauții în spațiu

Cum arată înghețata pe care o mănâncă astronauții în spațiu

Dacă te-ai întrebat vreodată cum arată înghețata pe care o mănâncă astronauții când se află în spațiu, acum ai șansa să afli. Nnu e chiar ceea ce te așteptai să fie.

Multe sunt misterele spațiului cosmic. Unele dintre ele se referă la modul de viață al astronauților și încă sunt multe lucruri pe care nu le știm, fie pentru că nu ne sunt dezvăluite, din diferite motive, fie pentru că pur și simplu nu întrebăm.

Sunt însă momente când astronauții decid să-i mai distreze pe noi cei de pe Pământ și să ne satisfacă unele curiozități.

Așa a făcut cosmonautul rus Oleg Artemyev, care a publicat pe Twitter câteva deserturi pe care le-a împărțit cu colegii săi de pe Stația Spațială Internațională.

Au voie să consume și ei deserturi și, mai ales, înghețată? Cum să nu. Au voie să mănânce aproape orice, atât timp cât nu le pune viața în pericol. Iar o porție mică de înghețată n-a făcut rău nimănui.

Spiritul verii se site și sus pe orbita Pământului, așa că astronauții din imaginea de mai jos s-au răcorit puțin cu câteva batoane de înghețată, exact la fel cum găsești la alimentarele și supermarketurile de pe Pământ. Nimic deosebit, nimic ca de pe altă planetă.


Or avea astronauții la dispoziție numai alimente deshidratate sau ținute în capsule speciale, dar regula nu se aplică și când vine vorba de deserturile reci/înghețate.

După cum spuneam, nu e chiar ceva la care te așteptai. Dar, oricum, hrana este extrem de importantă în spațiu, la fel și condițiile în care sunt păstrate. Cea mai mare grijă trebuie să o ai cu lichidele. Din cauza lipsei gravitației, sucul, apa, cafeaua și orice altă băutură nu pot fi consumate ca aici pe Pământ.

Avantajul e că în spațiu nu ai cum să verși vreodată ceașca de cafea, dar odată ce iese din recipient, cam trebuie să „alergi” după ea prin cabină și trebuie avut grijă să nu ajungă așa fierbinte cum e pe fața altui astronaut.

Citește și:
Sursa: CNET