Un asteroid va trece pe lângă Pământ și-l vei putea vedea live pe internet

Un asteroid va trece pe lângă Pământ și-l vei putea vedea live pe internet

Cel mai apropiat asteroid de Pământ va trece în seara de 15 mai pe lângă planeta noastră, iar tu vei putea să vezi asta live, pe internet.

Este vorba de asteroidul 2010 WC9, de mărimea unui avion cu reacție, mai exact cu diametru cuprins între 38 și 119 metri (specialiștii par să nu fi estimat cu exactitate mărimea corpului ceresc, mai ales din cauza diformității sale).

2010 WC9 urmează să treacă razant pe lângă Pământ în noaptea de 15 spre 16 mai, la ora 6.05 pm EDT (miercuri, 16 mai, 1.05, ora României), la o distanță de aproximativ jumătate fată de distanța dintre Lună și Terra.

Trecerea lui pe lângă planeta noastră e un eveniment astronomic important, care va fi difuzat live pe internet, prin observarea lui cu cele patru telescoape de la observatorul Slooh, din cadrul Institutului de Astrofizică din Insulele Canare.

Traiectoria asteroidului va putea fi urmărită live pe site-ul observatorului Slooh și pe space.com.
2010 WC9 a fost observat pentru prima dată în noiembrie 2010. Luna următoare s-a încercat analizarea lui, dar nu au reușit să adune suficiente date pentru că a dispărut de pe radar. Timp de șapte ani, n-a mai fost găsit, până în prezent, când astronomii l-au descoperit periculos de aproape de Pământ.

Cu toate că este chiar mai mare decât un avion cu reacție, specialiștii spun că și în cazul în care ar fi lovit Pământul tot nu ar fi fost un pericol pentru umanitate. Un asteroid amenință viața pe planetă în momentul în care are un diametru mai mare de un kilometru.

Chiar și așa, cei de la NASA sunt de părere că asteroidul ar face numeroase pagube materiale și, în cele mai grave cazuri, ar fi ucis și oameni și animale.

Nu este nici prima, nici ultima oară când un asteroid se află în apropierea planetei noastre. Dacă îți mai amintești, în februarie 2013, un asteroid de doar 20 de metri diametru a căzut pe Pământ, în Rusia, în apropiere de orașul Celyabinsk . Au fost rănite în jur de 1.500 de persoane și a creat pagube materiale serioase. Unda de șoc a spart mii de ferestre ale imobilelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: SPACE