Assassin’s Creed Origins a fost piratat și contează mai mult decât ai crede

Assassin’s Creed Origins a fost piratat și contează mai mult decât ai crede

Assassin’s Creed Origins este unul dintre titlurile importante ale anului trecut și, cu toate că au trecut trei luni de la lansare, până la urmă, a fost piratat.

În mod evident, nici un dezvoltator nu-și dorește ca software-ul să-i fie piratat. Această afirmație este cu atât mai adevărată în cazul jocurilor video cu buget mare, a căror realizare a ajuns să fie similară cu cea a filmelor de la Hollywood. Diferența dintre un film și un joc precum Call of Duty sau Assassin’s Creed ține însă de preț. Dacă un bilet la cinema costă 25 – 30 lei, cel mai nou Assassin’s Creed Origins e aproximativ 300 lei.

Respectiva sumă este relavantă din prisma interesului crackerilor care își fac un scop în viață din a-l pirata. Nu contează că s-au investit zeci sau sute de mii de dolari în dezvoltarea unei tehnici anti-piraterie. Un grup de internauți pasionați vor dedica câteva luni sau chiar și câțiva ani pentru a pirata jocul cu pricina și pentru a-l posta online pentru descărcare gratuită. Asta s-a întâmplat de curând cu Assassin’s Creed Origins.

Cel mai nou joc de la Ubisoft a fost ”spart” în aproximativ trei luni din cauza unei combinații de tehnologii menite să prevină un astfel de scenariu. În centrul atenției s-a aflat un sistem de protecție intitulat Denuvo. Noua versiune de Denuvo 4.8, combinată cu WMProtect și Ubisoft Uplay au fost implementate în tandem pentru a face viața piraților mai grea. Cu atâtea protecții care lucrează concomitent, unii gameri au ajuns să se plângă de consumul inutil de resurse hardware. Practic, oamenii care au cumpărat jocul legal nu s-au putut bucura de el în condiții optime pentru că experiența era afectată de Denuvo.

Jocul a fost descărcat deja de sute de mii de ori de pe torrent, iar cei de la Ubisoft probabil că nu sunt foarte fericiți. În trecut, unii producători au înlăturat protecția Denuvo din jocuri după ce titlurile cu pricina au fost piratate, ajutând astfel gamerii să profite la maxim de performanța PC-urilor. În cazul creatorilor Assassin’s Creed însă, este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple.