Asistentul Bixby trece de pe telefoane pe toate produsele Samsung

Asistentul Bixby trece de pe telefoane pe toate produsele Samsung

Samsung nu vrea să uiți de asistentul digital Bixby și vrea să-l ducă de pe telefoane în toate produsele companiei.

Practic, până în 2020 toate produsele Samsung ar trebui să aibă integrate platforma de inteligență artificială Bixby. Asistentul digital a fost lansat anul trecut și a apărut prima dată pe Samsung S8 și S8+, iar de atunci a mai fost văzut pe S9 și S9+ și pe Note 9.

Așadar, asistentul era destinat smartphone-urilor de top ale companiei, însă în viitor acesta va veni și pe telefoanele mai ieftine, dar și televizoare, frigidere sau aparate de aer condiționat.

Gigantul coreean vinde în jur de 500 de milioane de produse electronice în fiecare an, iar asta înseamnă că Bixby va fi într-un miliard de produse în doi ani de zile.

Mai mult de atât, Chung Eui-suk, vicepreședintele Samsung ce se ocupă de dezvoltarea inteligenței artificiale în cadrul companiei, a spus Bixby se va transforma într-o platformă deschisă pentru ca și alți dezvoltatori să aibă acces la asistent și să-l poată integra și în alte produse.

Îți readuc aminte că în august, reprezentanții Samsung au anunțat că vor investi peste 22 de miliarde de dolari în tehnologii precum inteligență artificială, componente pentru mașini și medicamente biofarmaceutice.

“Nu este foarte dificil, din punct de vedere tehnologic, să instalezi asistentul pe electrocasnice. Problema este modul în care asistentul va fi folosit. Acela va fi elementul diferențiator. Vom vedea dacă Samsung va reuși pe acest segment”, a spus CW Chung, analist la firma de cercetare Nomura.

Un alt lucru care trebuie luat în considerare este extinderea limbilor în care Bixby poate vorbi și înțelege. În acest moment, asistentul digital al coreenilor vorbește engleză, mandarină și coreeană. Dacă vrea ca Bixby să fie folosit la nivel global, Samsung trebuie să-l învețe franceză, spaniolă și așa mai departe. “Totul ține de extinderea ecosistemului, iar Samsung nu are o reputație bună când vine vorba de software și servicii”, este de părere Kim Young-woo de la SK Securities.