Apple și Xiaomi îți arată că fascinația pentru purtabile nu a murit de tot

Apple și Xiaomi îți arată că fascinația pentru purtabile nu a murit de tot

Cel mai nou studiu al celor de la Canalys confirmă faptul că nu ne-am plictisit încă de purtabile. Indiferent dacă este vorba de smartwatch-uri sau brățări inteligente, Apple și Xiaomi fac mulți bani în această piață.

În urmă cu 2-3 ani, fiecare producător de telefoane inteligente făcea un efort să lanseze unul sau două smartwatch-uri. Respectivul trend s-a ponderat în ultima perioadă, dar asta nu înseamnă că nu se livrează în continuare zeci de milioane de astfel de dispozitive la nivel global.

Cea mai recentă analiză a pieței de purtabile ne confirmă o creștere a vânzărilor din piața de smartband-uri și smartwatch-uri. Față de aceeași perioadă a anului trecut, în primul trimestru din 2018 s-au comercializat cu 35% mai multe unități. Trăgând linie, a fost vorba de nu mai puțin de 20,5 milioane de gadgeturi.

În mod surprinzător, la nivel global, Apple se află pe aceeași linie cu Xiaomi, când vine vorba de unități livrate. Fiecare dintre cele două companii deține la această oră 18% din piața globală de purtabile. Vânzările Apple au crescut în prima parte a acestui an datorită modelului Watch Series 3 și al faptului că ediția cu LTE a atras o serie de clienți noi care nu erau interesați de smartwatch-uri în trecut. Chinezii de la Xiaomi au vândut în proporție de 90% brățări inteligente din seria Mi Band.

Pentru că smartband-urile sunt semnificativ mai ieftine decât ceasurile inteligente, deși smartwatch-uri au reprezentat 43% din totalul de unități vândute, s-a reflectat în 80% totalul încasărilor. Clasamentul celor mai prolifici producători de purtabile a continuat în primul trimestrul al acestui an cu Fitbit, Garmin și Huawei, după liderii de la Apple și Xiaomi. Este important de reținut că Samsung lipsește din top 5, deși a lansat noi modele de ceasuri la intervale regulate de timp, într-un ritm mai alert decât al celor de la Apple. Din păcate, se pare că amatorii de Galaxy S și Galaxy Note nu sunt la fel de fascinați de purtabile precum posesorii de iPhone.Studiu vânzari purtabile

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: