Cum a salvat Apple Watch doi oameni implicați într-un accident de mașină

Cum a salvat Apple Watch doi oameni implicați într-un accident de mașină

Este greu să justifici achiziția unui Apple Watch, dar în momentul în care afli detalii despre cazuri precum cel de mai jos, îți dai seama că ți-ar putea face viața mai ușoară.

Ceasurile inteligente sunt din ce în ce mai multe. Un număr mare de producători și-au încercat norocul în acest domeniu, începând cu gadgeturi accesibile chinezești pentru copii și până la creații de la Tag Heuer de câteva mii de euro. Trecând însă peste oceanul de modele disponibile în magazine, Apple Watch este singurul care se vinde ca pâinea caldă. 

În urmă cu câteva săptămâni, am detaliat și eu scenariile în care mă încântă prezența unui Apple Watch la încheietură. Nu te aștepți însă ca un astfel de gadget să fie atât de util încât să salveze viața unor persoane. Se pare însă că funcția de SOS Urgențe de pe micuțul dispozitiv este mai utilă decât ai crede, dacă ai prezența de spirit să-ți aduci aminte că există.

Într-un raport al celor de la Shape, au fost detaliate evenimentele prin care au trecut o mamă cu copilul ei de doar 9 luni. Femeia se afla la volan și stătea pe loc la un semafor roșu, când un șofer beat dintr-o altă mașină s-a izbit în autovehicolul ei. În acel context, din cauza impactului, mașina s-a răsturnat. Tânăra mamă, Kacie Anderson a încercat să întindă mâna după telefon ca să sune după ajutor. Din păcate, nu putea să ajungă la el pentru că a fost prinsă între perna de aer și tetieră. Din fericire, și-a adus aminte că poate suna la 911 folosind ceasul de la mână.

Apelul SOS a fost inițiat cu succes după câteva secunde. Ca referință, este suficient să ții apăsat vreo 5 secunde pe butonul din dreapta jos de pe marginea oricărui ceas Apple pentru a apela serviciile locale de urgență. În final, băiețelul a avut doar câteva zgârieturi și mici vânătăi după accident. Mama copilului a avut însă niște traume severe și va trece printr-o perioadă îndelungată de tratament.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: