Studiul vânzărilor Apple Watch pe care compania n-ar vrea să-l știi

Studiul vânzărilor Apple Watch pe care compania n-ar vrea să-l știi

Apple continuă să ofere toate modele de Apple Watch în magazinele sale și, în mod surprinzător, cele mai vechi modele se vând cel mai bine.

Dacă ai pus mâna pe un Apple Watch, este foarte probabil să fi fost încântat de modul în care se comportă, cât de facil navighezi prin interfață și cât de sprinten este. Partea bună este că s-ar putea să fii încântat de experiența utilizării unui smartwatch Apple chiar și dacă vorbim de prima generație a gadgetului.

Primul Apple Watch a fost lansat în luna aprilie 2015. Modelul care va rămâne în istorie ca fiind cel original era oferit cu un finisaj din aluminiu ce îți aducea aminte de primul iPhone, dacă ai avut vreodată ocazia să pui mâna pe el. După un an și jumătate, prima generația a fost înlocuită cu Series 1, o variantă a ceasului cu mai multe tipuri de finisaje, dar aceeași configurație hardware. Tot atunci, s-a lansat Series 2.

Primul upgrade semnificativ de funcționalitate a venit pe 22 septembrie 2017. La momentul respectiv, s-a lansat generația a treia de Apple Watch, una care oferea conectivitate 4G și care putea funcționa fără telefon în preajmă. Din păcate, pentru a profita de acea funcționalitate, trebuie să-l cumperi de la un operator de telefonie, iar serviciul respectiv nu este disponibil în țara noastră.

Revenind la studiul publicat de Counterpoint Research, acesta nu reprezintă o veste bună pentru Apple. Conform statisticii, nu mai puțin de 90% dintre cei care se gândesc să facă o investiție într-un Apple Watch evită ultima generație și nu se uită nici măcar la Series 2. În schimb, se rezumă la Series 1 care, din punct de vedere vizual, arată exact la fel ca variantele noi.

Singurii care au optat pentru un Apple Watch Series 3 au fost cei care și-au dorit să profite de conectivitatea LTE. În orice caz, peste doar câteva zile, în cadrul conferinței de lansare a noilor iPhone-uri, se va lansa Apple Watch Series 4.

Citește și: