Apple face atât de mulți bani, că nici nu-i poți număra

Apple face atât de mulți bani, că nici nu-i poți număra

Apple tocmai a reușit să treacă de pragul de 1 trilion de dolari în ceea ce privește valoarea și devine astfel prima companie care se bucură de o asemenea reușită.

Apple a reușit să devină prima companie care ajunge la o valoare de piață de un trilion de dolari, însă depinde unde verifici informația. Google Finance indică faptul că Apple valorează 942 de miliarde de dolari, în vreme ce Yahoo arată că valoarea companiei a depășit pragul de un trilion.

Apple folosește datele de la Yahoo Finance pentru propria aplicație Stocks, pe care și Siri o folosește pentru propriile date. Astfel, dacă o întrebi pe Siri care e valoarea companiei, îți va spune că AAPL (așa cum este listată la bursă) a ajuns la un trilion de dolari.

apple un trilion dolari

Capitalizarea de piață a unei companii se referă la numărul de acțiuni multiplicat cu prețul curent al unei acțiuni. Datorită programului de buyback pentru acțiuni al Apple, calculul este dificil de făcut cu exactitate. Dincolo de Yahoo Finance, majoritatea surselor arată că Apple e la 2% distanță de valoarea trilionului.

Momentan, Google Finance raportează că Apple are o valoare de 945 de miliarde de dolari, la un preț per acțiune de 203,64 dolari. O creștere de 1,7% ar însemna ca Apple să devină o companie de un trilion de dolari și în sursele altora, nu doar ale Yahoo Finance.

Deși vânzările de iPhone-uri au crescut cu abia 1%, compania a raportat venituri peste așteptări, adică 53,3 miliarde de dolari, un plus de 17% față de aceeași perioadă de anul trecut.

Cei de la Amazon vin tare din urmă și vor deveni a doua companie care trece pragul de un trilion de dolari, însă coroana rămâne la Apple.