01 aug. 2018 | 11:15

Apple este pe cale să devină prima companie de 1 trilion de dolari

ACTUALITATE
Apple este pe cale să devină prima companie de 1 trilion de dolari
Cult of Mac

Apple se apropie de o valoare de piață de 1 trilion de dolari după ce compania a publicat rezultatele financiare pe trimestrul trei al anului 2018. Producătorul american va deveni cel mai probabil prima companie din lume a cărei valoare să atingă acest prag.

Deși vânzările de iPhone-uri au crescut cu abia 1% compania a raporat venituri peste așteptări, adică 53,3 miliarde de dolari, un plus de 17% față de aceeași perioadă de anul trecut.

Apple a vândut 41.3 milioane de iPhone-uri, cu doar 1% mai mult față de 2017, dar valoarea comenzilor a crescut cu 20% față de trimestrul trei 2017 datorită celui mai scump iPhone de până acum, iPhone X. Prețul mediu de vânzare a unui telefon Apple a fost de 724 de dolari.

Nici iPad-urile nu s-au vândut mai bine, Apple raportând o creștere tot de 1% față de trimestrul trei al anului 2017, reușind să vândă 11,55 milioane de unități. Oamenii nu mai caută să-și cumpere Mac-uri iar asta este vizibil în cifrele arătate de Apple. Compania a vândut 3,7 milioane de calculatoare, un minus de 13% față de anul trecut și sub așteptările analiștilor.

Trimestrul financiar trei a fost salvat de către categoria de servicii ce a avut un plus de 31% ajungând la o valoare de 9,6 miliarde de dolari și de categoria „alte produse”, care conțin căștile wireless, smartwatch-ul Apple, căștile Beats, care a avut o creștere de 37% la o valoare de 3,7 miliarde de dolari.

Aceste vești bune au dus la creșterea acțiunilor companiei și, implicit, la creșterea capitalizării de piață a Apple. Compania din California este pe care să devină prima din lume care atinge o valoare de 1 trilion de dolari. Valoarea acțiunilor a continuat trendul ascendent de anul trecut, atunci când acțiunile companiei au avut un plus de 20%.

La momentul scrierii articolului, Apple are o valoare de piață de 962 de miliarde de dolari și cel mai probabil va ajunge la pragul de 1000 de miliarde de dolari odată cu anunțarea noului iPhone din toamna acestui an. Alte companii care se află în cursa către 1.000 de miliarde se află Amazon (871 miliarde de dolari) și Google (848 miliarde de dolari).