Apple ar putea face una din tranzacțiile anului în 2018

Apple ar putea face una din tranzacțiile anului în 2018

Apple ar putea face una dintre marile mutări ale anului 2018, având în vedere lichiditățile enorme de care dispune compania.

Apple stă, literalmente, pe un munte de bani, însă toate aceste lichidități ar trebui cheltuite, astfel că gigantul din Cupertino trebuie să găsească o investiție bună spre care să direcționeze banii.

Există zvonuri în piață conform cărora Apple ar urma să lanseze un serviciu de subscripție video în 2018, pentru a contracara influența Netflix. Cu toate acestea, având în vedere relaxarea fiscală oferită de Donald Trump, analiștii de la Citi sunt de părere că producătorii iPhone-ului ar putea cumpăra compania de streaming în loc să-i creeze un rival.

Conform analiștilor Jim Suva și Asiya Merchant, există o șansă de aproximativ 40% ca Apple să cumpere Netflix. Având în vedere noile legi fiscale, gigantul din sectorul tehnologiei va putea repatria aproximativ 220 de miliarde de dolari în SUA.

”Firma are prea mulți bani lichizi – aproximativ 250 de miliarde de dolari – iar suma crește cu 50 de miliarde în fiecare an. Asta e o problemă pe care mulți și-ar dori să o aibă”, spun Suva și Merchant.

iTunes a fost un succes major pentru Apple, dar clienții s-au îndreptat către servicii ca Netflix, Amazon și Hulu, în căutarea show-urilor preferate.

Bătălia pentru scenarii de film și de seriale se intensifică în Silicon Valley. YouTube, deținut de Google, deja produce seriale de televiziune originale, iar Amazon a câștigat premii Oscar pentru show-ul ”Manchester by the Sea”.

Apple i-a angajat deja pe Jamie Erlicht și pe Zack Van Amburg, pentru a direcționa eforturile companiei către succesul la Hollywood. Conform zvonurilor, deja se lucrează la un show TW cu Reese Witherspoon și Jennifer Aniston.

Citește și: