Apple vrea să reinventeze mașina viitorului cu această tehnologie

Apple vrea să reinventeze mașina viitorului cu această tehnologie
Sursa foto: humanizing.tech

Apple și un reputat YouTouber lucrează la o tehnologie de realitate virtuală pentru mașinile autonome care le va oferi șoferilor și pasagerilor cea mai tare experiență de divertisment, în timpul mersului.

Apple urmărește de mult timp să dețină supremația și n domeniul tehnologiilor care creează realitate virtuală, dar a ținut mereu secrete planurile cu privire la produsele de acest gen. Dar acum, Vriety a obținut în exclusivitate câteva indicii cu privire la crearea de AR/VR pentru mașini.

Mark Rober, un YouTuber care făcea videoclipuri despre știință, lucrează în echipa Apple la această tehnologie. Nu a dezvăluit în mod explicit compania la care lucrează, dar și-a confirmat contribuția la proiect.

apple VR masini autonome

Este vorba de dezvoltarea unei tehnologii VR pentru mașinile autonome, care ar trebui să asigure șoferilor și pasagerilor un plus de confort pe durata călătoriei.

Realitatea virtuală va funcționa împreună cu ecranul care va înlocui parbrizul și va transpune persoanele din vehiculul respectiv într-o lume diferită, ca în jocurile VR. Sigur, mașinile vor avea parbriz, dar el va funcționa și ca un ecran de tipul „immersive virtual display” sau ca „augmented virtual display”, amândouă sisteme VR care ar putea fi folosite oricând de pasageri când nu mai vor să se uite pe fereastră dacă nu le oferă nimic interesant.

Tehnologia, nu doar că va fi o inovație în domeniul auto, dar s-ar putea dovedi și utilă, atât timp cât mașinile autonome vor deveni mai sigure. O călătorie lungă în care nu mai e nevoie să fii permanent atent la drum, devine plictisitoare. Un astfel de mijloc de divertisment ar putea să te scape de plictiseală.

apple VR masini autonome

În plus, VR-ul de la Apple pentru vehiculele autonome  ar putea avea și rolul de a îmbunătăți confortul pentru pasagerii care au rău de mașină. Cum acea senzație de rău e produsă de mișcarea mediului în care te afli, adică de mașină, realitatea virtuală te-ar putea introduce într-o lume mai stabilă, care-ți distrage atenția de la drum.

Dar realitatea virtuală pe care o vrea Apple este special gândită să funcționeze doar într-un mediu aflat în mișcare. Adică VR-ul Apple va fi diferit de cel clasic, staționar. Altfel, ar fi fost mai simplu să preia tehnologia deja existentă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Variety