Apple creează tastaturi subțiri care nu fac față unui grăunte de nisip

Apple creează tastaturi subțiri care nu fac față unui grăunte de nisip

Tastaturile nefuncționale de la Apple au devenit o problemă cunoscută după 2015, când compania a schimbat designul tastelor, iar acum știm și ce merge prost la interior.

Cei de la iFixit au analizat tastaturile noi produse de Apple și au descoperit mai multe probleme cu designul acestora. În primul rând, mecanismul de prindere a tastei Space e atât de delicat, încât se rupe de fiecare dată când se încearcă scoaterea lui, chiar și de către un profesionist.

Cei de la iFixit spun că tastatura nu poate fi schimbată, deoarece ar trebui să schimbi și bateria, trackpad-ul și boxele în același timp. Partea de sus a laptopurilor e tratată ca o singură componentă și de aceea durează foarte mult reparațiile.

Echipa care s-a ocupat de laptopuri a făcut un alt experiment. ca să arate cât de sensibile sunt tastele. Aceștia au pus un grăunte de nisip în mecanismul de apăsare, iar acesta a fost de-ajuns să blocheze complet tasta și e dificil de scos, chiar și cu aer comprimat.

apple tastatura

În esență, particula de nisip se blochează sub tastă, care nu mai poate fi adusă în poziția inițială. Deoarece nu poți să scoți tasta Space, implicit nu poți repara această problemă.

Ce e și mai rău e că nu e nici prima și nici a doua oară când Apple este prinsă cu ocaua mică la capitolul funcționalitate. Aceștia au renunțat la ranforsările din iPhone 6 și au știut că acesta va fi predispus la îndoire, dar l-au lansat în aceste condiții. Un alt incident a fost legat de bateriile de anul trecut; pentru ca acestea să nu rămână fără energie prea repede, Apple a decis să reducă performanțele procesorului.