Apple și Samsung s-au împăcat după șapte ani, iar noi vom avea de câștigat

Apple și Samsung s-au împăcat după șapte ani, iar noi vom avea de câștigat

Apple și Samsung par să fi avut o relație tensionată din totdeauna. Cei doi giganți s-au dat în judecată unul pe altul de foarte multe ori în trecut, dar situația se pare că s-a remediat.

Oficialii Apple și Samsung au trăit de mult timp cu impresia că o companie a copiat de la alta. Oficialii gigantului din Cupertino au crezut că o mare parte dintre terminalele de top ale sud coreenilor sunt inspirate de aspectul exterior al unui iPhone. De partea cealaltă a baricadei, pentru că Samsung a avut un avans semnificativ în producția de mobile, asiaticii au fost convinși că Apple a încălcat niște patente tehnologice pentru a-și realiza propriile telefoane.

Ca de obicei, adevărul este undeva la mijloc, dar nu se aștepta nimeni ca un conflict de o asemenea amploare să se rezolve la masa tratativelor, în spatele ușilor închise. Conform celor de la Reuters însă, exact asta s-a întâmplat. Documentele care atestă faptul că Apple și Samsung au ajuns la o înțelegere financiară după șapte ani de procese au fost înaintate miercuri tribunalului districtual din Districtul de Nord al Californiei.

Termenii înțelegerii dintre Apple și Samsung nu au fost făcuți publici și, cel mai probabil, nu-i vom afla niciodată. Nu se știe cine trebuie să achite o sumă de bani pentru recompensare. Având însă în vedere că ultimul deznodământ din tribunal s-a reflectat într-o sumă de aproximativ 539 de milioane de dolari ce urma să fie achitată de Samsung, înțelegerea de la masa tratativelor s-a reflectat probabil în ceva similar.

”Credem cu sinceritate în valoarea designului și echipele noastre lucrează constant pentru a crea porduse inovative care ne încântă clienții noștrii. Acest caz a fost din totdeauna despre mai mult decât bani. Apple a dat startul revoluției smartphone-urilor cu primul iPhone și este un fapt că Samsung ne-a copiat fără rușine designul. Este important să continuăm să ne protejăm munca grea și inovația unui număr atât de mare oameni de la Apple.” Un purtător de cuvânt de la Apple s-a ferit să detalieze concluzia înțelegerii dintre companii, dar din tonul declarațiilor, nu pare că gigantul din Cupertino a făcut vreun compromis. Nici un oficial Samsung nu a făcut vreo declarație pe acest subiect.