11 feb. 2018 | 09:18

iCloud și Photo Library: cum oprești sincronizarea pe date mobile

VIDEO ACTUALITATE

Dacă nu stai bine cu traficul de date pe mobil, ar fi bine să fii cât se poate de precaut cu opțiunile de sincronizare din iCloud Drive și iCloud Photo Library pe care le lași active.

Aproape orice iPhone sau iPad este ancorat în iCloud mai mult decât ai crede. Din momentul în care ți-ai făcut un cont pe serviciul de cloud al Apple, datele tale sunt incronizate constant cu serverele companiei americane. Un mecanism de backup automat îți salvează toate datele importante, ca să nu pierzi ceva în momentul în care îți este furat telefonul sau îl dai de pământ.

Dacă ai iCloud Photo Library activat, fotografiile tale sunt salvate în cloud și sincronizate cu alte iDevice-uri sau Mac-uri pe care folosești același ID Apple. Tot datorită iCloud Photo Library, poți câștiga o cantitate semnificativă de spațiu liber pe iPhone. Motivul din spatele acestui fenomen are legătură cu faptul că, fotografiile tale la dimensiune reală sunt de fapt stocate în cloud și, doar când atingi una să o deschizi, este descărcată în aparat.

În cazul în care nu ai o problemă principială cu utilizarea unui serviciu de cloud, tot ce am descris mai sus are doar părți bune. Problema apare atunci când nu stai foarte bine cu traficul de date oferit de operator și observi că toate aceste sincronizări automate, în fundal, încep să te coste bani. Doar backupul complet automat în iCloud se realizează în mod exclusiv atunci când ești conectat la Wi-Fi, iar telefonul îți este pus la încărcat.

În rest, ar fi bine să dedici câteva momente ajustării unor setări, pentru a obliga serviciile Apple să genereze trafic doar prin intermediul unei rețele wireless. În acest scop, intră la Configurări, la secțiunea Date Celulare, navighează până la capătul listei și debifează iCloud Drive. Tot în Configurări, din meniul principal, intră la Poze. În partea de jos, fă un tap pe ”Date celulare” și debifează opțiunea omonimă, având grijă să fie debifat și Actualizări nelimitate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele