Apple ar putea să își lanseze propria casă de discuri

Apple ar putea să își lanseze propria casă de discuri

Apple ar putea avea în curând și o casă de discuri, iar acest nou element ar putea îmbunătăți lucrurile atât pentru producători, cât și pentru ascultători.

Apple Music ar urma să lanseze în viitorul apropiat o divizie de publicare pentru conținut, iar asta le va aduce mai multe beneficii. Pe de-o parte, compania va putea să licențieze muzică mult mai ușor, iar pe de altă parte, ar putea crea un canal prin intermediul căruia noii artiști să poată discuta direct pentru diverse propuneri de publicare. Mulți artiști își conturează succesul prin contractele de dezvoltare și publicare, iar Apple ar putea să-și dorească să atragă astfel de nume promițătoare.

Informațiile arată că Apple a promovat-o pe Elena Segal de la departamentul juridic al iTunes ca șefă a noii divizii de publicare; aceasta conține divizii de operațiuni, comerciale, relații și de artiști și repertoriu.

Apple Music are peste 40 de milioane de clienți care plătesc pentru serviciu și a reușit să depășească așteptările create în urma lansării din 2015. O parte din succesul serviciului se datorează înțelegerilor exclusive obținute cu artiști mari, ca Drake.

Un aranjament de publicare ar putea ajuta Apple să intre în relații mai dezvoltate cu artiștii. De aici încolo, nu e niciun motiv pentru care o astfel de relație nu s-ar putea transmite și la alți artiști, care ar fi ajutați să se dezvolte și pe parte promoțională. În esență, Apple Music ar putea face cam ceea ce face și o casă de discuri obișnuită.

Faptul că Apple Music a reușit să scoată anumiți artiști din anonimitate și i-a ajutat să-și creeze o carieră ar putea fi un argument bun pentru fani să ia în serios proiectul companiei. Audiența celor de la Apple e una cu un nivel ridicat de încredere, pe care multe case de discuri, chiar cele mai, nu o au, așa că proiectul ar putea avea succes.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: