Apple va plăti zeci de miliarde de dolari impozit pentru a-și aduce banii ”acasă”

Apple va plăti zeci de miliarde de dolari impozit pentru a-și aduce banii ”acasă”

Apple are de gând să-și aducă banii răspândiți în lume înapoi acasă, dar pentru asta va trebui să plătească zeci de miliarde de dolari impozit.

Apple a anunțat recent că își va repatria profiturile obținute în ultimii ani și aflate în prezent în diverse conturi offshore. Compania ar avea de mutat o cameră întreagă de bani, dar e mai simplu să faci un transfer bancar, așa că asta ar fi ultima problemă a gigantului din Cupertino. Marea problemă este suma pe care Apple trebuie să o vireze în vistieria Statelor Unite, odată cu repatrierea banilor.

Compania va trebui să plătească 38 de miliarde de dolari sub formă de taxe pentru a-și putea aduce profiturile în SUA. Suma este imensă, însă Apple n-are neapărat o problemă cu asta. Compania, este de fapt, una din câștigătoarele noilor legi fiscale din Statele Unite, care reduc dramatic impozitele pentru afaceri.

Firma producătoare de telefoane are mai bine de 250 de miliarde de dolari cash, răspândiți în diverse țări din lume. Datorită noilor schimbări, banii vor putea ajunge în SUA și vor fi impozitați mult mai puțin decât în trecut.

Apple nu va aduce banii acasă doar pentru a se lăuda cu ei. Compania a mai făcut un anunț, în care vorbește despre faptul că va crea 20.000 de locuri de muncă în SUA, pe parcursul următorilor cinci ani. În plus, va pune și bazele unui nou campus.

”Credem cu tărie în puterea ingeniozității americane și ne concentrăm investițiile în zone în care putem avea o influență directă asupra creării de locuri de muncă și pregătirii pentru acestea”, a afirmat Tim Cook. ”Simțim că suntem responsabili să dăruim înapoi țării noastre, dar și oamenilor care au făcut succesul posibil”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: