Un furnizor Apple își exploatează angajații în condiții inumane

Un furnizor Apple își exploatează angajații în condiții inumane

Nu este prima oară când aflăm detalii despre condiții de muncă inumane la un furnizor Apple, dar este surprinzător că mai există astfel de cazuri după aproape un deceniu.

Conform celor de la Bloomberg, o nouă investigație a China Labor Watch a scos la iveală dovezi clare care atestă condițiile foarte dificile în care angajații lucrează la un furnizor Apple. În anii trecuți era vorba de compania Foxconn, care s-a arătat nevoită să instaleze plase în jurul clădirii pentru a preveni tentativele de suicid.

Noul raport disponibil integral la această adresă detaliază modul în care își desfășoară activitatea cei care crează rame pentru iPhone și componente pentru MacBook în cadrul companiei Catcher Technology. Centrul de producție problematic este localizat în localitatea Suqian din provincia Jiangsu, la șase ore în nord de Shanghai.a furnizor apple conditii de munca

Într-o zi obișnuită, angajați trebuie să stea în picioare și să finiseze carcase de iPhone până la 10 ore. Aproape zilnic, lucrătorii interacționează cu chimicale periculoase fără să-și poată proteja ochii și mâinile. Deși au măști de hârtie la gură, stropi din uleiul folosit pentru tăierea carcaselor de iPhone le poate sări cu ușurință în ochi, cu consecințe nefaste pe termen lung. Mănușile de bumbac nu fac decât să se îmbibe în lichid de tăiere într-un timp foarte scurt, ajungând la piele și iritând mâinile muncitorilor.

Zgomotul mediu dintr-o astfel de uzină în care sunt tăiate și prelucrate carcase de iPhone ajunge deseori la 80 de decibeli sau chiar mai mult. Expunerea prelungită la această valoare de zgomot te poate face să surzești, conform studiilor realizate de IAC Acoustics.  Faptul că podeaua din uzină ajunge să fie acoperită cu ulei nu face decât să se reflecte în numeroase accidente. Nici măcar mâncarea de la cantină nu este foarte sănătoasă, fiind înregistrate numeroase cazuri de persoane deranjate la stomac.

Muncitorii sunt plătiți cu un salariu mediu de 300 de dolari pe lună sau aproximativ 1,38 dolari pe oră. În medie, un angajat lucrează 55 de ore pe săptămână, iar dacă vrea să-și dea demisia, pierde ultimul salariu. Mai mult decât atât, s-au înregistrat situații în care oficialii fabricii au refuzat demisia și au insistat ca angajații să meargă înapoi la muncă.

Într-o declarație oficială înaintată către Bloomblerg, cei de la Apple au spus că nu au depistat nici o încălcare a normelor de muncă la vreun furnizor. În cazul particular al Catcher Technology, o echipă de audit trimisă la fabrică a intervievat 150 de oameni fără să descopere nereguli.

 

Citește și: