Prima mașină autonomă Apple implicată într-un accident

Prima mașină autonomă Apple implicată într-un accident

Mașinile autonome ale Apple se plimbă prin câteva orașe din California, iar una din ele a fost implicată într-un prim accident.

Apple are câteva mașini autonome care se plimbă prin orașele din Silicon Valley; mai devreme sau mai târziu, era cazul ca una din ele să fie implicată într-un accident. Ca în alte cazuri similare, nu software-ul mașinii a fost de vină.

Mașina, un SUV Lexus RX450h modificat pentru funcțiile autonome, avea o viteză de doar 2 kilometri pe oră, când încerca să intre pe o autostradă. În timpul așteptării, un Nissan Leaf a lovit Lexus-ul în spate, la o viteză de 25 de kilometri pe oră. Deși ambele vehicule au suferit pagube, niciunul dintre ocupanți nu a avut de suferit.

Un raport al celor de la Consumer Affairs arată că majoritatea accidentelor în care sunt implicate mașini autonome sunt cauzate de șoferi care izbesc din spate asemenea vehicule. O explicație ar fi faptul că ”aceste mașini nu conduc la fel cum o fac oamenii”, conform lui Phil Koopman, de la Carnegie Mellon University. Acesta susține că ”dacă nu conduc la fel ca oamenii, așteptările umane de la vehiculele de acest fel ajung să fie incorecte”.

Pentru Apple, acest accident e un mic obstacol în drumul către propriul software pentru mașini autonome. Compania și-a extins flota de vehicule de test din California, astfel că avea 27 de automobile în ianuarie. În martie, a ajuns la 45.

De asemenea, Apple a intrat într-un parteneriat cu Volkswagen, pentru a crea mai multe automobile de navetă autonome pentru angajații din campusul din Cupertino. Volkswagen va oferi mașinile, iar Apple se va ocupa de partea de software.

Citește și:
Sursa: theverge.com