20 nov. 2016 | 12:42

Cum vezi pozele de pe un iPhone blocat cu cod de securitate

VIDEO ACTUALITATE

Un iPhone blocat nu ar trebui să vă sperie. Majoritatea versiunilor de iOS au venit la pachet cu o soluție mai mult sau mai puțin complicată prin care să treceți peste codul de deblocare, fie pentru a avea acces la meniul telefonului, fie pentru a ajunge la poze.

Scopul codurilor de securitate la telefon este de a nu permite străinilor să vă acceseze informațiile personale. De cele mai multe ori, este vorba de o colecție stufoasă de imagini și clipuri video. Din păcate, un iPhone blocat nu este atât de imbatabil pe cât pare la prima vedere. Cu un pic de răbdare, orice dispozitiv poate fi deblocat sau decodat, iar o nouă vulnerabilitate descoperită zilele trecute ne atestă faptul că acest sistem se pretează și în cazul unui aparat cu ultima versiune de iOS. 

Partea bună este că trucul detaliat în clipul de mai sus implică faptul că persoana rău intenționată trebuie să aibă acces fizic la telefon și câteva minute la dispoziție. De asemenea, trebuie să aveți activat Siri și Facetime. Având în vedere că aceste funcții sunt activate automat în noile versiuni de firmware, cel mai probabil, singura limitare rămâne accesul fizic la telefon. Cu alte cuvinte, ar fi ideal să nu vi-l lăsați nesupravegheat.

Cum s-a întâmplat și în trecut, când pe internet au apărut soluții pentru a trece peste un iPhone blocat, soluția nu este una foarte facilă și implică un set destul de stufos de pași și foarte multă atenție. Deși ar fi bine să urmăriți întregul clip pentru a prinde detaliile, ideea de bază este una destul de simplă. Folosind Facetime, inițiați un apel către un iPhone blocat. Respingeți acel apel folosind un mesaj personalizat. După ce ați câștigat posibilitatea de a redacta un mesaj, folosind Siri, activați Voiceover. ,,Turn on voiceover”. Cu două degete, faceți un dublu click pe zona destinatarului și țineți degetele pe ecran, cu un al treilea deget, apăsați pe tastatură și imediat ar trebui să puteți schimba destinatarul mesajului. Folosind Siri, dezactivați Voiceover. ,,Turn off voiceover.” Din lista de contacte ce va apărea la destinatari, apăsați pe litera i din partea dreaptă pentru a vedea detalii deste un contact. Creați un nou contact din același meniu și faceți un tap în colțul din dreapta sus pentru a schimba poza respectivului contat. Imediat, ar trebui să vedeți toată galeria foto, cu toate albumele.

Cel mai probabil, un astfel de truc nu va mai funcționa într-o versiune ulterioară de iOS, dar acum merge, iar acesta este un motiv de îngrijorare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele