Decizie radicală la Apple: ce aplicații interzice pentru iPhone

Decizie radicală la Apple: ce aplicații interzice pentru iPhone

Conform celei mai recente liste de termeni și condiții dedicate dezvoltatorilor de aplicații pentru iDevice-uri, cei de la Apple sunt complet împotriva aplicațiilor și reclamelor care îți folosesc terminalul la minat Bitcoin sau orice alte criptomonede.

Dacă ai creat câteva aplicații în trecut pentru iOS, știi că există o listă foarte serioasă de termeni și condiții la care trebuie să te supui în momentul în care încerci să postezi aplicații în App Store. În orice alte condiții, s-ar putea ca aplicația ta să nu fie aprobată de Apple sau, mai rău decât atât, să fie ștearsă la câteva săptămâni după ce a ajuns online și să te facă să pierzi timp și, eventual, bani.

Având în vedere aceste detalii, este foarte important de reținut o schimbare foarte clară adusă documentului la care trebuie să aderi în mod automat ca dezvoltator de iOS. Dacă lucrezi la un program sau un joc pentru iPhone sau iPad, trebuie să nu minezi criptomonede in-app, gen Bitcoin. Nu contează dacă ți-ai propus să faci gestul respectiv cu acordul utilizatorului terminalului sau o faci pur și simplu pentru a-ți amortiza investiția. Orice formă de minare este interzisă și nu contează dacă aveai în vedere o criptomonedă mai obscură.

Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut în urmă cu câteva zile la WWDC sau World Wide Developers Conference. În contextul în care este imposibil să instalezi aplicații din altă parte decât din AppStore pe un iPhone, vestea s-ar putea să vină ca o dezamăgire pentru cei care sperau măcar să includă reclame cu minat de criptomonede in-app.

Conform celor de la Apple Insider, limbajul folosit de oficialii Apple este cât se poate de clar. La secțiunea de Hardware Compatibility (Compatibilitatea Hardware) se menționează clar că nici măcar reclamele de la terți afișate in-app nu pot rula procese nelegate de scopul evident al aplicației, precum minat de criptomonede. Partea bună este că Apple nu are nimic împotriva aplicațiilor de tip portofel pentru monede virtuale ca Bitcoin, Ethereum sau orice altceva.

Citește și: