Apple vrea să uiți de încărcătorul wireless AirPower

Apple vrea să uiți de încărcătorul wireless AirPower

Unul dintre cele mai interesante produse prezentate anul trecut de Apple a fost AirPower, un încărcător wireless ce putea încărca până la trei dispozitive în același timp. Era prea bun ca să fie adevărat? S-ar putea.

Cei de la Apple nu au reușit să rezolve mai multe probleme de care se loveau cu dispozitivul de încărcare wireless pe care l-au numit AiPower, iar acum acest nume ar putea fi folosit pentru un altfel de produs.

Se pare că AirPower nu va vedea lumina zilei dacă progrese seminificative nu se vor face în viitorul apropiat. Încărcătorul wireless al Apple a fost anunțat în septembrie 2017 și data de lansare vehiculată era anul 2018. A venit septembrie 2018 și cei de la Apple nu au spus nimic despre încărcătorul wireless care ar putea încărca în același timp trei dispozitive: smartphone-ul, ceasul și căștile wireless.

Rapoarte arată că Apple a avut probleme cu aranjarea matricei de bobine pentru încărcare pentru ca mai multe dispozitive să se încarce în același timp. Potrivit ultimelor informații, actuala matrice produce prea multă căldură, creează interferențe și pad-ul nici nu încarcă eficient.

Aceste probleme ar putea dispărea dacă dispozitivul ar fi mai mare și mai gros, dar se pare că designerii Apple nu vor asta. De asemenea, opțiunea prin care ai putea vedea pe iPhone starea încărcării ceasului și căștilor nu funcționa cum trebuie.

În același timp, compania a șters orice mențiune a AirPower de pe site-ul oficial, ceea ce înseamnă că produsul a fost deja anulat, însă Apple nu a făcut nicio declarație oficială în această privință. Cele mai recente informații ne arată că produsul fie va fi refăcut, fie va fi anulat. Oricum ar fi, este foarte improbabil ca AirPower să fie lansat în acest an.

Totuși, produsul AirPower ar putea reapărea în portofoliul Apple în altă formă. Se pare că Apple lucrează cu cel puțin o companie care experimentează cu tehnologia de încărcare cu adevărat wireless. Energous are un sistem care se numește WattUp care ar putea încărca un telefon fără ca acesta să atingă un anumit dispozitiv (cum este posibil în prezent), de la distanță.

Compania Wi-Charge folosește o tehnologie de alimentare cu infraroșu care promite energie pentru smartphone-uri de până la trei wați la distanțe de până la 10 metri. Atunci vom avea cu adevărat încărcarea wireless, fără fire. Magic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Venture Beat