WatchOS 5 și tvOS 12 lansate oficial: care sunt noutățile introduse de Apple

WatchOS 5 și tvOS 12 lansate oficial: care sunt noutățile introduse de Apple

După o perioadă de câteva luni de teste, Apple a lansat în mod oficial versiunile finale de iOS 12, watchOS 5 și tvOS 12. În mare parte, accentul se pune pe o îmbunătățire a performanței, dar există și multe noutăți.

Noutățile introduse în iOS 12 le-am detaliat în acest material, dar mai sunt alte două actualizări importante de software care au fost anunțate în urmă cu câteva ore de către Apple. Posesorii de Apple Watch se bucură de tranziția la watchOS 5, iar dacă ai un Apple TV 4 sau 4K îți vei putea instala tvOS 12.

”watchOS 5 vă oferă noi modalități de a trăi o viață mai activă, de a păstra conexiunile deschise și de a vă monitoriza sănătatea cu Apple Watch, inclusiv: competiții în aplicația Activitate, detectarea automată a exercițiilor fizice, urmărirea exercițiilor de yoga și drumeție, Podcasturi, Walkie-talkie, cadrane de ceas noi, un cadran de ceas Siri actualizat și îmbunătățiri pentru notificări și aplicația Ritm cardiac.

Pentru informații despre conținutul de securitate al actualizărilor software Apple, vizitați acest site web:

https://support.apple.com/kb/HT201222” Conform comunicatului oficial pe marginea subiectului, acestea sunt modificările principale introduse în noul sistem de operare pentru ceasuri inteligente.

Cea mai interesantă funcție nouă mi se pare cea de walkie-talkie. Dacă ai în casă un alt posesor de Apple Watch, va fi mult mai ușor să comunici cu el fără să strigi prin transformarea ceasului inteligent într-o stație de emisie recepție.

Ca referință, nu poți instala watchOS 5.0 fără să-ți actualizezi telefonul la iOS 12. De asemenea, acest update este primul care nu funcționează pe prima versiune de Apple Watch, o referință importantă dacă nu ți-a schimbat ceasul Apple de la prima iterație. Pentru a-ți actualiza ceasul, trebuie să intri în aplicația Watch pe mobil, la secțiunea General și să faci un tap pe Software Update. Procesul efectiv este destul de lent și poate dura până la 30 de minute.

În privința noului tvOS, acesta vine la pachet cu suport pentru fluxuri audio Dolby Atmos, în cazul în care ai un sistem audio compatibil și cu un nou tip de screensaver-uri interactive cu filmări de la înălțime foarte mare.

Apple Watch OS 5.0

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI