Apple a fost amendată pentru că a refuzat să repare telefoanele clienților

Apple a fost amendată pentru că a refuzat să repare telefoanele clienților
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Apple a fost amendată cu 6,6 milioane de dolari și dovedește, din nou, că este o companie închisă care vrea ca utilizatorii produselor sale să fie dependenți de serviciile sale.

Apple a fost amendată de o curte de judecată din Australia cu 6,6 milioane de dolari pentru că a refuzat să repare iPhone-uri și iPad-uri care anterior fuseseră reparate de alte entități. Utilizatorii au cerut ajutorul Apple atunci când au primit „Error 53”, o actualizare a software-ului care făcea ca telefoanele și tabletele care fuseseră reparate de alți operatori să devină inutilizabile.

Apple susține că în jur de 275 de australieni ar fi fost refuzați de pe acest motiv. După ce au fost înștiințați că Apple se află sub investigație, compania americană ar fi contactat în jur de 5.000 de clienți pentru a le oferi compensații.

Curtea de judecată australiană a ajuns la concluzia că decizia Apple de a refuza clienți încalcă legile consumatorului din Australia.

„Dacă un produs este stricat atunci clienții au dreptul ca acestea să fie reparate sau înlocuite. Reprezentanții Apple au refuzat să repare dispozitivele deoarece clienții au apelat la altcineva pentru a le repara produsele. Dacă cineva a reparat telefonul înainte asta nu înseamnă că încalcă garanția produsului”, mai notează curtea.

Mai mult, se pare că Apple s-ar fi oferit să le dea clienților, în schimbul telefonului sau tabletei stricate, doar produse recondiționate, nu altele noi. „Atunci când clienții cumpără un iPhone sau un iPad de la Apple și acestea se strică atunci clienții au dreptul la o recompensare financiară sau la înlocuirea produsului stricat cu unul nou, nu cu unul recondiționat”, se mai arată în raportul curții.

Apple a declarat în 2016, când a apărut pentru prima dată această eroare, că acest lucru era cauzat de „verificări de securitate” pentru a se asigura că senzorul de amprentă Touch ID funcționa bine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Techcrunch
Etichete: