15 iul. 2018 | 13:14

Aplicațiile care te ajută să duci o treabă la bun sfârșit

ACTUALITATE
Aplicațiile care te ajută să duci o treabă la bun sfârșit
Lynda/LinkedIn

Procrastinarea e boală grea. Dacă s-a întâmplat vreodată să preferi să faci curat în casă doar pentru a nu te apuca de o sarcină importantă, știi despre ce vorbesc.

Oricine a spus să nu lași mâine ce poți face azi, nu a trăit în secolul 21, înconjurat de internet, televiziune și smartphone-uri. Nu există vreo soluție magică ce te poate scăpa de procrastinare, dar anumite aplicații și programe ar putea să te ajute pe drumul schimbării către mai bine.

Am găsit cele mai bune programe care te-ar putea ajuta să te concentrezi mai bine pe ceea ce facă, fără să te lași distras de nimicuri.

Freedom

Programul acesta este compatibil cu Windows, Mac și dispozitivele iOS. Te ajută prin reducerea sau eliminarea distragerilor, ajutându-te să te concentrezi mai ușor. Mai exact, îți taie accesul la internet la orele pe care le specifici, prin blocarea email-ului, Facebook-ului, Twitter-ului și a oricăror alte site-uri care îți consumă inutil timpul.

SelfControl

Dacă ești obișnuit să verifici constant și des feed-urile de pe rețelele de socializare, acest program, dispobibil pentru Mac, va schimba asta. Dacă te răzgândești și vrei să intri pe site-urile interzise, SelfControl nu te va lăsa – nici măcar dacă o ștergi, așa că va trebui să aștepți până se scurge timpul pentru a accesa din nou site-urile care îți mănâncă din timp.

[readmore]

Write or Die

Când de bună voie nu te apuci să faci ceea ce ai de făcut, programul acesta – compatibil cu Mac, Windows și Linux – va aplica o tehnică brutală, dar eficientă.  Te va întrerupe din a procrastina prin imagini și sunete enervante, iar în modul kamikaze va șterge toate vocalele din textul pe care l-ai scris dacă nu l-ai scris suficient de rapid.