Aplicația Uber care funcționează chiar și pe cele mai ieftine telefoane

Aplicația Uber care funcționează chiar și pe cele mai ieftine telefoane
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Uber a creat o nouă aplicație pentru Android. A fost proiectată astfel încât să ocupe puțin spațiu, dar și să ruleze pe telefoane ieftine.

De fiecare dată când Uber anunță opțiuni noi pentru aplicație, acestea pot fi mereu exploatate cel mai bine pe telefoanele premium. Din fericire, schimbă lucrul acesta și face o versiune și pentru telefoane mai lente, vechi sau ieftine.

Noua aplicație Uber este, de fapt, un pas pe care compania îl face ca să intre în India. Cu Uber Lite, care ocupă doar 5 MB, ar putea avea succes. Totodată, poate fi folosită pe internet 2G, o problemă cu care se confruntă orice furnizor de servicii online.

Spre deosebire de aplicația pe care o știi deja, cea nouă nu mai afișează harta când comanzi un transport și nu-ți mai arată animația cu mașina care vine spre tine. Compania susține că Uber Lite va funcționa pe toate telefoanele cu Android.

Ca să comanzi un transport cu Uber Lite, trebuie să introduci unde mergi, că locația e luată automat prin GPS. Vezi cât de aproape e o mașină (sau alt mijloc de transport) de tine, prețul de plătit și există o bază de date cu locațiile importante din orașul în care e folosită.

Ca să vezi ruta pe hartă, există o opțiune și pentru așa ceva. Doar că nu e predefinită și trebuie accesată din meniu. Sigur, poți să contactezi și șoferul care vine spre tine, dacă vrei să-i transmiți ceva.

Altfel, Uber a anunțat și că lucrează la o versiune în dialectele din India. Cu toate aceste măsuri, americanii încearcă să capitalizeze pe o piață în creștere, atât prin adopția de tehnologie, cât și prin adopția de servicii online. Totuși, această versiune lite are un dezavantaj. Alternativa de la Ola ocupă doar 580 KB și oferă același serviciu. Lupta este, deci, destul de strânsă.