Aplicația care îți evaluează durerea mai bine decât o faci tu

Aplicația care îți evaluează durerea mai bine decât o faci tu

În prezent, principalul instrument pentru a „evalua” durerea unui pacient este ca acesta să o clasifice pe o scară de la zero la zece sau să o descrie cu ajutorul anumitor cuvinte și fraze.

Aceste metode sunt folosite de foarte mult timp, însă reprezintă un sistem cât se poate de ineficient. Mulți pacienți spun că nu își pot măsura durerea pe o scară de la zero la zece și că este prea dificil să o descrii cu ajutorul cuvintelor.

Prin urmare, durerea lor este înțeleasă greșit, iar pacienților cu dureri le pot fi prescrise mai multe rețete cu opioide, fără ca acestea să fie neapărat necesare.

Cercetătorii au găsit recent o soluție salvatoare: au creat o aplicație care te ajută să evaluezi mai corect durerea. Aceasta se numește „Painimation” și este un instrument electronic de evaluare care utilizează animațiile pentru a determina calitatea, tipul și locul durerii.

Într-o primă fază, aplicația le oferă pacienților o serie de animații pe care le pot folosi pentru a descrie severitatea durerii lor. Instrumentul poate crește sau descrește viteza, saturația culorii, focalizarea și dimensiunile animațiilor, pentru a se potrivi cu durerea pe care pacientul o experimentează.

De asemenea, aceasta le oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și eticheta durerea pe un corp uman, permițându-le să identifice unde și cât de mult este corpul lor afectat de durere.

„Folosind animațiile, avem potențialul de a înțelege mai repede și mai precis experiența durerii unei persoane și, mai important, să oferim tratamente care funcționează”, a declarat Charles Jonassaint, autorul principal al studiului.

Rezultatele cercetării au arătat că mai mult de 80% din participanți au spus că aplicația este plăcută și că s-ar folosi de ea pentru a-și evalua durerea împreună cu medicii lor. De asemenea, Painimation a fost mai rapidă decât chestionarele obișnuite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Futurity