02 mai 2017 | 12:23

Alcoolul ar putea combate durerea mai eficient ca paracetamolul

ȘTIINȚĂ
Alcoolul ar putea combate durerea mai eficient ca paracetamolul

Durerile de cap, stările de rău și amețeala, rezultate ca urmare a consumului în exces a băuturilor alcoolice pot fi rezolvate printr-o tehnică mai neobișnuită.

Deși starea de rău pe care o resimți atunci când ești mahmur te poate împinge să te întinzi după medicamente care îți pot diminua efectele de a doua zi ale consumului de băuturi alcoolice, conform unui nou studiu pastilele nu sunt cele mai eficiente, iar consumul de băuturi alcoolice ar putea fi opțiunea cea mai eficace în cazul tău. Alcoolul nu își dovedește efectele tămăduitoare doar în cazul mahmurelii, ci chiar și atunci când ai nevoie de un analgezic pentru a înlătura durerea pe care o simți, potrivit jpain.org.

De-a lungul a 18 studii, cercetătorii de la Universitatea din Greenwich au descoperit că două beri au capacitatea de a diminua disconfortul cu 25%. Dacă îți crești nivelul de alcool din sânge cu până la 0,08%, îi vei oferi organismului tău o creștere a gradului de suportabilitate a durerii.

Cercetătorii au explicat, în cadrul studiului, că rezultatele sugerează că alcoolul este un analgezic eficient care poate reduce consistent intensitatea durerii, lucru care ar putea explica de ce persoanele care au de a face cu dureri cumplite tind să facă abuz de această substanță, în ciuda faptului că are consecințe nefaste pe termen lung asupra sănătății.

Nu este însă foarte clar dacă alcoolul reduce senzația de durere pentru că afectează receptorii din creier sau doar pentru că reduce anxietatea persoanei.

Cu toate că studiile par să sugereze că alcoolul i-ar putea oferi consumatorului un grad mai mare de suportabilitate a durerii, experții ne avertizează cu privire la posibilele efecte dăunătoare ale consumului de  băuturi alcoolice. Tot ceea ce fac aceștia, în cadrul acestor studii, este să exploreze o nouă ipoteză, dar asta nu înseamnă că a fost dovedit faptul că alcoolul este bun pentru sănătatea ta.