21 iun. 2013 | 19:13

Apple iPhone 5S – Noi „zvonuri” si „dovezi”

ACTUALITATE
Apple iPhone 5S - Noi

MacRumors vine din nou cu informatii la minut despre cele mai recente produse Apple, in cazul de fata fiind vorba de iPhone 5S.

iphone_5s_interior

In cursul zilei de astazi au fost postate cateva imagini ce reprezinta, in teorie, urmatoare versiune de iPhone, imagini ce prezinta atat placa de baza, cat si design-ul exterior al acestuia. Dupa cum ne puteam astepta deja, versiunea S arata la fel ca predecesorul, dar este mai puternic – de doua ori mai puternic. Diferentele dintre PCB-ul din imagini si cel al unui iPhone 5 sugereaza ca ar fi vorba de iPhone 5S.

Placa de circuite are o asezare diferita a componentelor, precum si o serie de elemente si conectori care nu sunt prezenti pe iPhone 5. Cipul principal nu detine nici o notatie de tip A-Series si nu se stie daca a fost sters sau nici macar nu a fost imprimat textul de pe el. Un cod numeric vizibil pe partea inferioara a cipului „1234” sugereaza dupa cum spun cei de la MacRumors data de fabricatie (anul 2012, saptamana 43) mai exact la sfarsitul lunii octombrie.

Bateria detine un part number ceva mai recent, 616-0652, spre deosebire de bateria lui iPhone 5, care detine de la 616-0611 la 616-0613. Noua baterie are de asemenea o capacitate de 5.92 Whr, in comparatie cu cei 5.45 Whr ai predecesorului. Casutele albe de pe spatele acesteia reprezinta lipsa unei certificari. Spatele dispozitivului prezinta cateva diferente, precum o zona ovala ce acopera flash-ul camerei foto.

Zvonurile spun ca iPhone 5S va ajunge in mainile utilizatorilor undeva spre finalul acestui an, impreuna cu o versiune low-cost de iPhone, construit probabil din plastic si nu din aluminiu si care va fi disponibil intr-o paleta mai larga de culori. Vom vedea candva in luna septembrie, cum ne-am obisnuit deja, daca zonvurile prezentate se vor adeveri.

iphone_5s_rear