Tim Cook infirmă zvonurile legate de un hibrid Apple

Tim Cook infirmă zvonurile legate de un hibrid Apple
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
10:06 16.11.2015

CEO-ul Apple a negat zilele trecute faptul că vom vedea vreodată un sistem hibrid care să combine funcționalitatea unui Macbook cu cea a unui iPad.

Tim Cook a afirmat în prezentarea noului iPad Pro că acest gadget poate înlocui cu brio un PC, datorită combinației pertinente de software și hardware, prin puterea de procesare sporită și ecranul foarte mare. Tot atunci, foarte mulți s-au întrebat ce impact poate avea un astfel de gadget asupra lansărilor viitoare de MacBook-uri. Vom vedea oare o reinventarea întregii linii de sisteme portabile Apple, vor exista hibriduri cu iOS/Mac OS X sau vom vedea iDevice-uri și mai mari decât atât.

Răspunsul la toate aceste întrebări a fost oferit zilele trecute de Tim Cook într-un interviu acordat publicației Independent.ie. Astfel, dacă sperați că veți vedea în curând un hibrid al celor de la Apple care să ruleze la fel de bine aplicații de iOS și OS X, veți fi dezamăgiți. Deși pe tărămul creațiilor cu Windows există de mult timp astfel de aparate, gigantul din Cupertino nu va urma nici pe departe aceeași cale.

,,Credem foarte puternic că utilizatorii de sisteme Apple nu caută cu adevărat convergența dintre Mac și iPad. Deoarece urmarea unei astfel de lansări, sau ce ne face noi griji că se va întâmpla, este că nici una dintre exeprienețe oferite nu va fi atât de bună pe cât își dorește utilizatorul. Ca urmare, noi vrem să facem cea mai bună tabletă din lume și cel mai bun Mac din lume. Unind acele dispozitive, nu ne vom putea atinge nici unul din scopuri. Vei începe să faci compromisuri în diverse moduri. ” Această declarație recentă a directorului general Apple reiterează o afirmație anterioară a sa prin care a negat că OS X și iOS se vor combina vreodată.

În altă ordine de idei, au mai existat și în trecut contexte în care oficialii Apple au negat cu îndârjire că vor face ceva, doar ca ulterior să ajungă să să contrazică singuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI