Dezvăluiri despre Facebook: cum te face rețeaua dependent

Dezvăluiri despre Facebook: cum te face rețeaua dependent

Deja știam că rețelele de sociale îți cam dau dependență, iar Facebook nu face excepție. Declarația unor foști angajați ai companiei zguduie lumea „utopică” a lui Mark Zuckerberg.

Un fost angajat a făcut mărturisirea în timpul unei investigații BBC Panorama, care vizează anumite companii din Silicon Valley precum FacebookSandy Parakilas a declarat pentru BBC că Facebook a fost conceput pentru a da dependență.

El a spus că obiectivul din spatele companiei lui Mark Zuckerberg era acela de a face oamenii dependenți, în special copiii.

După ce a părăsit Facebook în 2012, Parakilas a încercat să nu mai utilizeze rețeaua socială. „Se simțea ca și cum aș fi încercat să mă las de țigări”, a declarat el. 

Fostul manager a spus că în acel moment a conștientizat cu adevărat că rețeaua chiar îți poate da dependență.

De asemenea, un al fost angajat Leah Pearlman, care a ajutat la dezvoltarea butonului de likecrede că utilizarea rețelei sociale a făcut-o să se simtă mai singură și mai nesigură pe ea.

Pearlman, care a fost dependentă de rețeaua socială, i-a avertizat pe copiii și tinerii adulți care verifică constant Facebook-ul, să nu mai utilizeze serviciul. Aceasta a declarat că a început să-și evalueze stima de sine prin prisma like-urilor primite.

Și alți directori și-au exprimat, de asemenea, dezaprobarea față de aplicația Messenger for Kids, care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între șase și 12 ani.

Nu e prima oară când foști angajați ai companiei ies la înaintare și aduc critici cu privire la Facebook. De asemenea, nu e nici prima dată când rețeaua socială este luată la țintă deoarece există suspiciuni cu privire la efectele negative pe care le are asupra sănătății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: BBC