Dezvăluiri despre Facebook: cum te face rețeaua dependent

Dezvăluiri despre Facebook: cum te face rețeaua dependent

Deja știam că rețelele de sociale îți cam dau dependență, iar Facebook nu face excepție. Declarația unor foști angajați ai companiei zguduie lumea „utopică” a lui Mark Zuckerberg.

Un fost angajat a făcut mărturisirea în timpul unei investigații BBC Panorama, care vizează anumite companii din Silicon Valley precum FacebookSandy Parakilas a declarat pentru BBC că Facebook a fost conceput pentru a da dependență.

El a spus că obiectivul din spatele companiei lui Mark Zuckerberg era acela de a face oamenii dependenți, în special copiii.

După ce a părăsit Facebook în 2012, Parakilas a încercat să nu mai utilizeze rețeaua socială. „Se simțea ca și cum aș fi încercat să mă las de țigări”, a declarat el. 

Fostul manager a spus că în acel moment a conștientizat cu adevărat că rețeaua chiar îți poate da dependență.

De asemenea, un al fost angajat Leah Pearlman, care a ajutat la dezvoltarea butonului de likecrede că utilizarea rețelei sociale a făcut-o să se simtă mai singură și mai nesigură pe ea.

Pearlman, care a fost dependentă de rețeaua socială, i-a avertizat pe copiii și tinerii adulți care verifică constant Facebook-ul, să nu mai utilizeze serviciul. Aceasta a declarat că a început să-și evalueze stima de sine prin prisma like-urilor primite.

Și alți directori și-au exprimat, de asemenea, dezaprobarea față de aplicația Messenger for Kids, care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între șase și 12 ani.

Nu e prima oară când foști angajați ai companiei ies la înaintare și aduc critici cu privire la Facebook. De asemenea, nu e nici prima dată când rețeaua socială este luată la țintă deoarece există suspiciuni cu privire la efectele negative pe care le are asupra sănătății.

Citește și:
Sursa: BBC