Dezvăluiri despre Facebook: cum te face rețeaua dependent
Deja știam că rețelele de sociale îți cam dau dependență, iar Facebook nu face excepție. Declarația unor foști angajați ai companiei zguduie lumea „utopică” a lui Mark Zuckerberg.
Un fost angajat a făcut mărturisirea în timpul unei investigații BBC Panorama, care vizează anumite companii din Silicon Valley precum Facebook. Sandy Parakilas a declarat pentru BBC că Facebook a fost conceput pentru a da dependență.
El a spus că obiectivul din spatele companiei lui Mark Zuckerberg era acela de a face oamenii dependenți, în special copiii.
După ce a părăsit Facebook în 2012, Parakilas a încercat să nu mai utilizeze rețeaua socială. „Se simțea ca și cum aș fi încercat să mă las de țigări”, a declarat el.
Fostul manager a spus că în acel moment a conștientizat cu adevărat că rețeaua chiar îți poate da dependență.
De asemenea, un al fost angajat Leah Pearlman, care a ajutat la dezvoltarea butonului de like, crede că utilizarea rețelei sociale a făcut-o să se simtă mai singură și mai nesigură pe ea.
Pearlman, care a fost dependentă de rețeaua socială, i-a avertizat pe copiii și tinerii adulți care verifică constant Facebook-ul, să nu mai utilizeze serviciul. Aceasta a declarat că a început să-și evalueze stima de sine prin prisma like-urilor primite.
Și alți directori și-au exprimat, de asemenea, dezaprobarea față de aplicația Messenger for Kids, care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între șase și 12 ani.
Nu e prima oară când foști angajați ai companiei ies la înaintare și aduc critici cu privire la Facebook. De asemenea, nu e nici prima dată când rețeaua socială este luată la țintă deoarece există suspiciuni cu privire la efectele negative pe care le are asupra sănătății.