Android P te lasă să înregistrezi nativ apeluri telefonice

Android P te lasă să înregistrezi nativ apeluri telefonice

Spre deosebire de iOS, pe Android există foarte multe aplicații pentru înregistrarea apelurilor telefonice. În viitorul Android P nu vei mai avea nevoie de niciuna.

Indiferent dacă te crezi un mic spion sau vrei să ai dovezi ale tuturor conversațiilor pe care le-ai purtat de-a lungul timpului, este foarte probabil să te fi preocupat de înregistrarea apelurilor. Ai o satisfacție deosebită din imortalizarea convorbirilor telefonice, chiar dacă legalitatea respectivului gest variază de la o țară la alta.

Trecând peste scopul pentru care te-ai fi implicat într-o astfel de activitate, în viitorul Android P s-ar putea să nu mai ai nevoie de o aplicație dedicată în acest sens. Primele informații pe marginea acestei actualizări au apărut pentru prima oară pe forumul Android Open Source Project. Dacă respectivele detalii se confirmă, în următoarele luni vei putea să înregistrezi apeluri telefonice nativ, din meniul oricărui smartphone cu cea mai recentă variantă de Android.

Pentru a asigura legalitatea într-o varietate foarte mare de teritorii, noua funcție ce ar urma să fie introdusă în Android P va fi asistată de un ton de notificare. Un piuit simplu pe o frecvență de 1400Hz va fi redat în timpul oricărui apel înregistrat la fiecare 15 secunde. Sunetul respectiv a fost deja găsit într-o bază de date Android cu numele Call Recording Tone.

Dacă tu ai inițiat un apel telefonic în Android P și ai optat pentru înregistrarea sa, converația ar trebui să se desfășoarea în condiții normale. Doar persoana de la capătul celălalt al firului va fi notificată printr-un piuit că este înregistrată. Pentru că astfel de notificări nu sunt necesare în toate teritoriile în care se vând smartphone-uri cu Android, este posibil ca acel ton să poată fi dezactivat din meniul aparatului.

În orice caz, momentan nu știe nimeni cu certitudine care vor fi noutățile ce urmează să fie introduse în Android P. Viitorul sistem de operare va fi dezvăluit în cadrul conferinței Google I/O 2018 peste câteva luni.

Citește și: