Viza de America ar putea fi dată doar dacă cedezi contul de Facebook

Viza de America ar putea fi dată doar dacă cedezi contul de Facebook

Niciodată nu a fost ușor să obții o viză de SUA, dar procesul va deveni și mai laborios dacă se adoptă o lege care te obligă să-ți dai conturile de Facebook și alte rețele sociale în momentul în care aplici.

Cererea de viză pentru Statele Unite va include câteva rânduri în care să-ți completezi ID-urile cu care activezi online pe diverse platforme de sociale. Nu contează dacă nu mai ai Facebook sau Twitter, trebuie introduse datele de autentificare pe care le-ai folosit în ultimii cinci ani.

Astfel, dacă ai postat vreodată un mesaj anti-american sau scris o postare negativă despre Donald Trump, nu este exclus să-ți fie refuzată cererea fără drept de apel. Lista rețelelor sociale care vor fi avute în vedere nu a fost încă finalizată și urmează să fie actualizată la intervale regulate de timp.

Momentan, proiectul nu a fost încă aprobat, dar formularul realizat de Departamentul de Stat al SUA are mari șanse să fie implementat la scară largă. Nu de alta, dar în trecut s-au mai întâlnit circumstanțe în care persoanele care încercau să intre în Statele Unite au fost chestionate în privința activității lor pe rețelele sociale. Până acum însă astfel de formalități nu erau considerate standard și, cu siguranță, nu erau legiferate.

Primele informații pe marginea subiectului au fost publicate de cei de la Bloomberg și insistă pe faptul că procesul de cerere a unei vize va deveni semnificativ mai laborios în viitorul apropiat. În plus, orice persoană care nu este cetățean al Statelor Unite va fi nevoită să urmeze noua procedură. Chiar și cei care nu au în mod uzual nevoie de viză pentru a intra în SUA, vor completa noul formular la vamă.

Propunerea ar trebui să intre în vigoare în 60 de zile. În tot acest timp, doritorii pot comenta pe marginea subiectului printr-un mail trimis la adresa PRA_BurdenComments@state.gov.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: